Fenerbahçe'nin eski stoperi Samet Akaydin'den itiraf! 'İyi ki yaptım'

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da forma giyen Fenerbahçe'nin eski stoperi Samet Akaydin, kariyerine dair açıklamalarda bulundu. Hem A Milli Takım hem de Sarı-Lacivertli ekipteki dönemi hakkında önemli ifadeler kullandı.

Çaykur Rizespor'da futbol hayatına devam eden milli stoper Samet Akaydin, kariyerine yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Kış transfer döneminde Fenerbahçe'den Çaykur Rizespor'a transfer olan 31 yaşındaki milli futbolcu Samet Akaydin, geçtiğimiz sezon yarım sezon kiralık olarak forma giydiği Yunan ekibi Panathinaikos ile ilgili itirafta bulundu.

Fenerbahçenin eski stoperi Samet Akaydinden itiraf İyi ki yaptım

"Sezon başında teklif gelmişti kabul etmemiştim"

Radyospor'a konuşan Samet Akaydin, Yunanistan macerasının kendi adına çok olumlu geçtiğini belirtirken, Yunan ekibine transferiyle ilgili olarak 'Fatih Hocayla çalışmak çok önemli bir tecrübe oldu. Sezon başında teklif gelmişti kabul etmemiştim. Fatih Hoca devre arasında gelince tekrar gelen teklifi kabul ettim. Güzel bir tecrübe oldu. İyi ki de böyle bir şey yaptım. Deneyim kazandım' dedi ve şunları ekledi: 

'Hocamız Vincenzo Montella'nın inanılmaz bir iletişimi var. Adana Demirspor'dan da tanışıyorum hocayla. Kaliteli bir futbolcu olduğunu hissettiriyor. Bu konuda çok iyi. Başarılar da geliyor zaten.

Haberin Devamı

Abdülkerim ile hemen hemen aynı şeyleri yaşadık. Nereden geldiğimizin, buraların kıymetini biliyoruz. Stoperde iletişim çok önemli. Bunu çok iyi yapıyoruz. Olumlu geri dönüşler alıyoruz performansımızla ilgili. Milli Takım'da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Özel mental destek alıyorum. Rizespor'daki psikiyatr benimle çok ilgileniyor. Bu çok önemli. Mentaliniz çok kuvvetli olmak zorunda.

Fenerbahçenin eski stoperi Samet Akaydinden itiraf İyi ki yaptım

'Performansımı en iyi şekilde veriyorum' 

Adana Demirspor'da 2 yıl beraber çalıştık Montella ile. İnanılmaz performanslar gösterdik. Fenerbahçe'de oynayamıyordum. Ondan sonra hocam Milli Takım'a gelmişti. Sakat oyuncular da vardı, güvendiği isimlerden biri olarak beni takıma çağırmıştı. Hocam bana ne zaman şans verse performansımı en iyi şekilde verdiğimi düşünüyorum. Hiçbir hoca kötü performans gösteren oyuncuyu oynatmaz. 'Hoca çok seviyor, o yüzden oynuyor' diye konuşuluyor sağda solda. Kötü oynayan oyuncuya neden tekrar tekrar şans versin.

'Fenerbahçe'deyken İtalya'dan teklif aldım!'

Fenerbahçe'deyken devre arası İtalya'dan teklif aldım. Temsilcimle görüştük. İtalya'dan ciddi bir teklif aldık. Devre arası Avrupa'ya gitmeye sıcak bakmadım. Milli Takım'a oynayarak, hazır şekilde gitmek istedim. İnşallah sezon sonu en iyi şekilde planlamamızı yapacağız.'

Haberin Devamı

Performansı

Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos'ta yarım sezonda 15 maçta sahaya çıkan 31 yaşındaki stoper 1 gollük katkıda bulunmuştu.