Fenerbahçe'nin Amrabat transferinde Atletico Madrid detayı! Mourinho devreye girdi

Fenerbahçe'nin Serie A ekiplerinden Fiorentina'dan kadrosuna kattığı Sofyan Amrabat ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. yıldız futbolcunun transferi için Atletico Madrid'le yarışan Sarı-Lacivertliler Mourinho detayı ile öne geçti. İşte detaylar...

Fiorentina'dan Sofyan Amrabat'ı satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak renklerine bağlayan Fenerbahçe, Faslı orta sahayı Atletico Madrid'in elinden aldığı öğrenildi. Bu transferde çok istekli olan Atletico Madrid'in elinden Fenerbahçe'nin Amrabat'ı nasıl aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ATLETİCO MADRİD İSTEDİ

Fabrizio Romano'nun haberine göre Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Amrabat transferi için oldukça istekliydi. Arjantinli hoca, Amrabat'ı Ağustos ayının sonunda ikna etmek için birkaç kez aradı. Ancak Atletico Madrid, Amrabat'ın kiralık sözleşmesine herhangi bir satın alma yükümlülüğü maddesi eklemek istemedi.

Fenerbahçenin Amrabat transferinde Atletico Madrid detayı Mourinho devreye girdi

Haberde Fiorentina'nın sadece Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettiği ifade edildi. Amrabat'ın ise Jose Mourinho ile konuştuktan sonra Fenerbahçe'ye gelmeyi kabul ettiği aktarıldı.

Geçtiğimiz sezon Manchester United'da kiralık olarak forma giyen Amrabat, 30 maçta forma giyerken gol ya da asist yapamadı.

MOURINHO'YA HAYIR DİYEMEZSİNİZ

Fenerbahçe'nin yeni transferi Sofyan Amrabat, basın toplantısında da Mourinho ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Amrabat, ' Çok mutluyum, gururluyum. Fenerbahçe, inanılmaz bir kulüp. Başkanımıza, Mario’ya ve Acun Ilıcalı’ya teşekkür ediyorum. İlk konuştuğumdan beri kendimi aileden hissediyorum. Mourinho'nun da etkisi oldu. O sizi isterse 'Hayır' demek çok zor. Roma-Fiorentina maçından sonra 'Seninle çalışmak isterim' dedi. Elhamdülillah bugün bir Fenerbahçe oyuncusuyum. O bir winner. Ben de bir winner oyuncuyum. Birlikte çok iyi işler yapacağız' dedi.

Fenerbahçenin Amrabat transferinde Atletico Madrid detayı Mourinho devreye girdi

192. YABANCI FUTBOLCUSU OLDU

Fenerbahçe'nin, İtalya temsilcisi Fiorentina ekibinden kadrosuna kattığı Faslı futbolcu Sofyan Amrabat, sarı-lacivertli kulübün 117 yıllık tarihindeki 192. yabancı futbolcu oldu.

Fenerbahçe tarihinde en fazla forma giyen oyuncular Brezilyalılar oldu. Bugüne kadar 28 Brezilyalı isim sarı-lacivertli ekipte top koştururken, bu sayıyı 17 futbolcuyla Yugoslavyalı oyuncular takip etti.

Bu sezon öncesine kadar tarihte 189 yabancı futbolcu transferi yapan Fenerbahçe; Youssef En-Nesyri, Allan Saint-Maximin ve Sofyan Amrabat transferleriyle bu sayıyı 192'ye çıkardı.

Fenerbahçenin Amrabat transferinde Atletico Madrid detayı Mourinho devreye girdi

YORUM YAZ