Fenerbahçe'den hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Sarı-lacivertli ekip, Cristian Medina'dan sonra başka bir Arjantinli'yi gündemine aldı. İşte transfer haberinin detayları...

Fenerbahçe'den hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

Fenerbahçe, Jose Mourinho’nun özel olarak istediği Cristian Medina için haftalardır Arjantin ekibiyle görüşme halindeydi. Yönetim, Boca’nın 15 milyon Dolar, verginin bir bölümünün karşılanması ve bir dahaki satıştan pay taleplerini kabul etti.

Haberin Devamı

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Sportif direktör Mario Branco hem oyuncu hem de Boca Juniors cephesiyle görüşme üstüne görüşme yaptı. Medina ile anlaşmak sorun olmadı. Ancak Arjantin ekibi, tavırlarıyla bezdirdi. Fenerbahçe sonunda renktaş kulübün 10+5 milyon Dolar bonservis, federasyona ödenecek verginin yüzde 20’sini karşılama ve sonraki satıştan yüzde 20’lik pay taleplerini kabul etti.

2030’A KADAR SÖZLEŞME

Arjantin basını, sonunda Fenerbahçe Yönetimi’nin, Boca’nın talebini kabul ettiğini yazdı. Sarı-Lacivertliler, Mourinho çok beğendiği ve başka kulüplerin de istediği Medina için Boca Juniors ile her konuda anlaşma sağladı ve oyuncunun, Arjantin Ligi bittikten sonra ocakta takıma katılmasına ‘tamam’ dedi. Sarı-Lacivertliler’in 22 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 2030 yılına kadar sürecek bir sözleşmeye imza atacağı kaydedildi. Transferle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

8 MİLYON DOLAR ÖDEDİLER

Amrabat transferi sonrası orta sahaya yapılacak ikinci takviyenin genç ve potansiyeli yüksek bir oyuncu olması isteniyordu. Branco, bir başka Tangocu’nun, Federico Redondo’nun peşine düştü.

Fenerbahçeden hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

Arjantin’in unutulmaz isimlerinden Fernando Redondo’nun oğlu olan 21 yaşındaki genç yetenek, şubat ayında 8 milyon Dolar’a Argentinos Juniors’tan Inter Miami’ye transfer olmuştu. Fenerbahçe’nin, transferi düşünüp düşünmediğini öğrenmek için ilk etapta Redondo ile temasa geçtiği iddia edildi.

17 MAÇ, 2 GOL, 2 ASİST

Yönetimin ayrıca menajerler vasıtasıyla Inter Miami ile de iletişim kurup bonservis beklentisini sorduğu kaydedildi. SarıLacivertliler, ABD ekibinin pazarlıklara başlamaya yeşil ışık yakması halinde, Medina için ayrılan bütçeyi bu transferde kullanmaya hazır.

Redondo, Inter Miami’de 17 maçta 2 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Genç yetenek orta sahada isabetli uzun pasları, rakipten topu geri kazanmadaki başarısı ve ikili mücadelelerdeki etkinliğiyle dikkat çekiyor. Redondo, Arjantin futbolunun en önemli potansiyelleri arasında gösteriliyor.

Fenerbahçeden hiç beklenmedik transfer atağı: Tangocu yıldız listeye girdi

YORUM YAZ