Fenerbahçe'den Ergin Ataman'a çok sert tepki: Özrü yok sayıldı! Milli takıma oyuncu göndermeme kararı

Galatasaray, dün oynanan hazırlık maçında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'u ağırladı. Mücadele öncesi Ataman, geride bıraktığımız hafta sonu oynanan ve 3-1 biten Fenerbahçe derbisine gönderme yapmıştı. Fenerbahçe’den Ergin Ataman’ın hareketiyle alakalı açıklama geldi. Daha sonra resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ergin Ataman, Fenerbahçe camiasından özür diledi. Ardından sarı lacivertli kulüp bir açıklama daha yaparak, milli takıma oyuncu göndermeme kararı aldığını duyurdu

Galatasaray, dün oynanan hazırlık maçında Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos'u konuk etti. Bu maçla birlikte Ergin Ataman da daha önce çalıştırdığı Galatasaray taraftarıyla tekrar bir araya geldi.

Haberin Devamı

'ARTIK KREDİSİ KALMADI'

Galatasaray Genel Kurul Üyesi Ataman’a forma hediyesi

Karşılaşma öncesinde Galatasaray Spor Kulübü Basketbol Şubesi Sorumlusu Can Natan, 17123 numaralı Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman’a üye numarasının yazılı olduğu formasını takdim etti.

Ataman’dan derbi göndermesi: 3-1

Maçı Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos 85-56 üstünlük ile kazandı. Mücadelenin ardından tribünlerin sevgi gösterilerine cevap veren Ergin Ataman, geçen hafta sonu futbolda oynanan ve Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup etmesiyle sonuçlanan derbiyle alakalı mesaj da verdi.

SON DURUMU BELLİ OLDU

Ataman, tribünlere dönerek eliyle derbinin skoru olan ’3-1’ işareti yaptı. Galatasaray taraftarları da Ataman lehine tezahüratlarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden Ergin Atamana çok sert tepki: Özrü yok sayıldı Milli takıma oyuncu göndermeme kararı

FENERBAHÇE’DEN ATAMAN’A SERT TEPKİ

Dün oynanan maçta yaptığı gönderme sonrası Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Ergin Ataman'a tepki gösterdi.

‘BÖLÜCÜ, AYRIŞTIRICI, AŞAĞILIK HAREKET’

Kızılhan, "Milli takım hocası kimliğine yakışmayan, ismini bile anmak istemediğim o şahsın hareketiyle ilgili bölücü, ayrıştırıcı, aşağılık hareketiyle ilgili kendi aramızda istişareleri yaptık. İlgililer ile görüştük. Konu hakkında camiamızın içi rahat olsun. İlgili aksiyonları alacağız, ilgili duyuruları çok kısa süre içerisinde yapacağız." ifadelerini kullandı.

ERGİN ATAMAN'DAN FENERBAHÇE CAMİASINA ÖZÜR

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, yaşananlarla alakalı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Fenerbahçe camiasından özür diledi. 

'Herhangi bir camiayı hedef alma amacım olmadı

Ataman'ın yaptığı açıklama şöyle; Dün akşam Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında, taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincimi sonrasında da planlanmamış bir şekilde, basına da yansıyan "3-1" hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken herhangi bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır.

'Fenerbahçe camiasından özür dilerim'

Ben her fırsatta Fenerbahçe camiasına duyduğum saygıyı dile getiren ama sahada onların en büyük rakiplerinden biri olduğumun altını çizen bir antrenörüm. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Hiç arzu etmediğim şekilde oluşan algı dolayısıyla da samimi üzüntümü belirtmek isterim. Yaşanan olay dolayısıyla kırdığım tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerim. 

Haberin Devamı

Fenerbahçeden Ergin Atamana çok sert tepki: Özrü yok sayıldı Milli takıma oyuncu göndermeme kararı

'MİLLİ TAKIMA OYUNCU GÖNDERMEME KARARI'
Fenerbahçe Ergin Ataman'ın derbi sonrası yaptığı 3-1'lik işaretle ilgili sert bir açıklama yayımlarken, milli takıma da sporcu göndermeme kararı aldını duyurdu. İşte Fenerbahçe'den yapılan açıklama;

A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Haberin Devamı

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;

‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

YORUM YAZ