Fenerbahçe'de Mourinho'dan yeni diziliş! Saint-Maximin'den etkili başlangıç...

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, Lille karşılaşmasında hem farklı isimleri oynattı hem de oyuncuların yerlerini değiştirdi. Sarı-Lacivertliler'de ilk maçına çıkan yeni transfer Allan Saint-Maximin, performansıyla dikkat çeken isimlerden oldu.

Fenerbahçe'de Mourinho'dan yeni diziliş! Saint-Maximin'den etkili başlangıç...

Devler Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Lille deplasmanına çıkan Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho, son oynadıkları Kadıköy’deki Lugano karşılaşmasının aksine farklı isimleri ilk 11’de kullandı. Mourinho, sağ bekte Osayi-Samuel’in yerine Mert Müldür’e şans verdi. Oyuncuların yerleriyle de oynayan Portekizli hoca, Djiku’yu yedeğe çekti. Çağlar Söyüncü’nün yanında stoperde, bir önceki mücadelede sol bek oynayan Oosterwolde sahne aldı. Lugano karşısında solda kanat oynayan Ferdi, sol beke geçti.

Haberin Devamı
Jose Mourinho: Maç bitmedi, ikinci yarı Kadıköy'de

İLK DEĞİŞİKLİK 70'TE

Fred’in sakatlığı sebebiyle orta alanda göbekte yine Rade Krunic oynarken, İsmail Yüksek 11’de yer aldı. Tadic sağda, ileride gole yakın Edin Dzeko yer alırken, sol kanatta Saint-Maximin oynadı. İlk değişikliklerini 70’te Saint-Maximin ve Tadic’i çıkarıp, İrfan Can ile Oğuz Aydın’ı alarak yapan Mourinho, 79’da Dzeko’yu çıkarıp En Nesyri’yi aldı. İrfan Can’la frikikten beraberliği sağlayan Kanarya’da Mourinho, 85’te Krunic’i çıkarıp Djiku ile savunmayı güçlendirmek istese de, uzatmadaki ikinci şanssız golle maçı 2-1 kaybetti.

Fenerbahçede Mourinhodan yeni diziliş Saint-Maximinden etkili başlangıç...

DZEKO BOŞ GEÇTİ

Bundan önceki Lugano karşılaşmalarının yıldızlarının başında gelen ve toplamda İsviçre ekibinin ağlarını 4 kez sallayan Edin Dzeko, Lille eşleşmesinin ilk maçında beklentilerin altında kaldı. İlk yarıda etkili iki fırsat yakalayan Dzeko, bunlardan yararlanamadı. 79. dakikada oyundan çıkan Boşnak forvet, rakip kaleye çektiği 3 şutun 1’inde isabet buldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Mourinhodan yeni diziliş Saint-Maximinden etkili başlangıç...

SAINT-MAXIMIN ETKİLİ BAŞLADI

Sarı- Lacivertliler’in, Suudi Arabistan ekibi Al Ahli Jeddah’dan kadrosuna kattığı Allan Saint-Maximin, yeni takımıyla ilk maçına dün akşamki Lille deplasmanında çıktı. Teknik direktör Jose Mourinho’nun sol kanatta görevlendirdiği Saint-Maximin, oyunda kaldığı süre boyunca son derece etkili bir performans sergiledi. Rakip savunmaya zor anlar yaşatan 27 yaşındaki yıldız, ikinci yarıda 47 ve 49’da toplamda 3 kez gole yaklaştı ama kaleci Chevalier’i geçemedi. Yorgunluk belirtilerinin ardından Mourinho, oyuncusunu 70’te kenara aldı.

Fenerbahçede Mourinhodan yeni diziliş Saint-Maximinden etkili başlangıç...

LIVAKOVIC NE YAPSIN!

Fenerbahçe’nin, Lille karşısında en şanssız ve en iyi isimlerinin başında kalecisi Dominik Livakovic geldi. Livakovic, maç boyunca kritik kurtarışlara imzasını attı. 90 dakika boyunca kalesine gelen 7 şutun 5’inde gole izin vermeyen Hırvat eldivenin yediği iki gol de, büyük bir talihsizlikti. İlk golde Oosterwolde ve ikinci golde de uzatmada Çağlar’a çarpan toplar, tecrübeli eldiveni çaresiz bıraktı.

 

Fenerbahçede Mourinhodan yeni diziliş Saint-Maximinden etkili başlangıç...

YORUM YAZ