Fenerbahçe'de Jose Mourinho'ya ilk şok! Tarihi fırsatı kaçırdı

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü hocası, ilk lig mağlubiyetini ilk derbisinde aldı. Jose Mourinho’nun Galatasaray karşısında ne başlangıç planı ne de oyuncu değişiklikleri tutmadı. Portekizli hoca tarihe geçme fırsatını da kaçırdı...

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'ya ilk şok! Tarihi fırsatı kaçırdı

Derbi öncesinde “Galatasaray’a karşı özel bir hazırlık yapmadık. Oyuncularım ne yapması gerektiğini biliyor. En önemlisi bizim takım kimliğimizi sahaya yansıtmamız” diyen Jose Mourinho, Kadıköy’de hayal kırıklığı yaşadı. İdeal 11’le Galatasaray’ın karşısına çıkan Sarı Lacivertliler’de, Portekizli hocanın başlangıç planı yetersiz kaldı ve ilk yarıyı Galatasaray 2-0 önde kapattı. İkinci devrede ilk hamleyi Ambarat ile yapan Mourinho, yenilen 3. gol sonrası İrfan Can Kahveci’yi soktu. Devamında En Nesyri’yi alıp çift forvete dönse de Dzeko’nun penaltısı dışında ağları havalandıramadı Sarı-Lacivertliler.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Jose Mourinhoya ilk şok Tarihi fırsatı kaçırdı

Tarihi fırsatı kaçırdı

Jose Mourinho, ilk lig mağlubiyetini Türkiye’deki ilk derbisinde üstelik de Galatasaray’a karşı alırken, büyük üzüntü yaşadı. Fenerbahçe dünkü maçı kazansaydı, Tomislav Ivic’ten (1995- 96) sonra ilk 6 lig maçında 16 puana ulaşan ilk teknik direktör olacaktı.

32 maç sonra yenildiler

Öte yandan Kanarya, 4 Kasım 2023’ten sonra ilk kez evinde bir lig karşılaşmasını kaybetti. Son olarak geçtiğimiz sezonun 11. haftasında Trabzonspor, Kadıköy’de kazanmıştı. Tam 32 maç sonra Mourinho ile Fenerbahçe taraftarı önünde puan alamadı.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

'Her şeyi riske ettik ama önemi yok'

Maç sonrasında 3-1’lik mağlubiyeti yorumlayan Jose Mourinho, “Salakça bir cevap gibi görülecek ama onlar bizden daha çok gol attığı için kazandı. Maça hızlı başladık, domine ettik ama hiç önemi yok. 3-1’den sonra her şeyi riske ettik ama önemi yok. Ne kadar kaçırdığımızın da önemi yok. Biz sadece penaltıyı gole çevirdik. Onlar daha çok gol attığı için kazandı. Rakip 2 taç atışından gol attı. Bu onların suçu değil bizim suçumuz. Galatasaray’ın bizden çok iyi, çok üstün oynadığını düşünmüyorum. Onlar girdikleri pozisyonları gole çevirdi. Biz atamadık” diye konuştu.

YORUM YAZ