Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu çılgınlığı! Maçtan sonra ortaya çıktı

Fenerbahçe, Süper Lig’in ilk haftasında sahasında ağırladığı Adana Demirspor’u 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golü 34’üncü dakikada Edin Dzeko kaydetti. Öte yandan dev takımların radarında olan Ferdi Kadıoğlu'na Kadıköy'de sevgi seli oluştu.

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu çılgınlığı! Maçtan sonra ortaya çıktı

Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Adana Demirspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, sahasında Adana Demirspor ile karşılaşıyor. Teknik Direktör Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında deplasmanda oynanan Lille karşısındaki 11’inden 3 değişikliğe gitti. Güney ekibine karşı sağ bekte Mert Müldür’ün yerine Bright Osayi-Samuel başlarken, Çağlar Söyüncü’nün yerine Alexander Djiku; ise Rade Krunic’in yerine İrfan Can Kahveci görev aldı. Geçtiğimiz sezonun 37. haftasında oynanan Galatasaray derbisi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK) men cezası alan Mert Hakan Yandaş ve İrfan Can Eğribayat kadroda yer almadı. Lugano ile oynanan müsabakada sakatlanarak oyundan çıkan Fred’in tedavisi sürüyor.

DENİZ ÇOBAN'DAN MİNİ YORUM:

"Süper Kupa finalinin hakemi Atilla Karaoğlan dün akşam oynanan maçta da ortalama üzeri bir performans sergiledi. Maç boyu kritik kararları oldu. Faul ve kart standardı yerindeydi. Maçın 26. dakikasında Oosterwoolde’nin Michut’a müdahalesi sınırları zorlayan bir müdahaleydi. Hakem sarı kartı tercih etti. Fenerbahçeli oyuncunun gelişi çok riskliydi, ancak ayakları zemindeydi. Hakem takdirinde olan bir pozisyondu. Ben de hakemin kararının doğru, sarı kartın yeterli olduğu fikrindeyim."

"39’da iki kritik pozisyon arka arkaya yaşandı. Hakem iki kararında da bence yanılmadı. Önce Mohammadi, Osayi’ye arkadan riskli bir müdahalede bulundu hakem avantaj oynattı. Avantajın ardından doğru bir sarı kart gösterdi. Avantaj uygulamasının devamında İrfan Can’ın ortasında top Gravillion’un eliyle buluştu. Bu pozisyonda bence de devam kararı doğruydu. Penaltı yoktu. Savunma oyuncusunun kolları o pozisyona özel doğal konumdaydı. Vücudundan seken top eliyle kazaen buluşuyordu."

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu çılgınlığı Maçtan sonra ortaya çıktı

İSMAİL YÜKSEK HİÇ DURMADI

Fred’in sakatlığı sebebiyle orta sahadaki yükü daha da artan İsmail Yüksek, Adana Demirspor karşısında son derece başarılı bir futbol ortaya koydu. Sahada adeta basmadık yer bırakmayan İsmail, 90 dakika boyunca 19 ikili mücadelenin 13’ünde kazanan taraf olurken, 5’le de maçın en fazla top kapan ismi oldu.

Fenerbahçe 1-0 Adana Demirspor (VİDEO)

EREN TARİHE GEÇTİ

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler karşısında Adana Demirspor adına ilginç bir an yaşandı. Mavi-Lacivertli ekipte kalede Eren Dönmezer forma giydi. 21 Eylül 2008 doğumlu file bekçisi, Adana ekibinin altyapısından yetişmişti. Eren, dün akşam ise Fenerbahçe mücadelesinde ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11’de sahaya çıkmanın heyecanını yaşadı. 15 yaşındaki eldiven, tecrübesiz olmasına rağmen gösterdiği performans ile alkışları topladı. Eren, gelecek adına iyi sinyaller verirken, 90 dakika boyunca elinden geleni yaptı.

FERDİ’YE SEVGİ GÖSTERİSİ

Adı İngiltere Premier Lig kulüplerinden Brighton başta olmak üzere Manchester United’la da anılan Ferdi Kadıoğlu, sol bekte yine başarılı bir oyun ortaya koydu. Hücuma fazla katkı veremese de savunmada görevini eksiksiz yerine getiren Ferdi 88’de oyundan çıkarken, tribünlerin coşkulu tezahüratları ve sevgi gösterileriyle kenara geldi.

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu çılgınlığı Maçtan sonra ortaya çıktı

TARAFTARDAN TAM DESTEK

Sarı-Lacivertli futbolseverler, Ülker Stadyumu’nu tıklım tıklım doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar, ilk düdükten son ana kadar takımlarına tam destek verdi. 50 bine yakın seyirci, 90 dakika boyunca bir an bile susmak bilmezken, takımları için itici güç oldular.

YORUM YAZ