Emre Toraman, Fenerbahçe'nin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken!

Teknik Direktör Emre Toraman, Maribor deplasmanını değerlendirdi: Büyük takımlar için rotasyon önemli ama bunu doğru zamanda, doğru şekilde yapmak daha önemli. İsmail hocanın bir an önce 11’ini bulması, sistemini oturtması ve bunun üzerinde değişimler denemesi gerek. Anlayışı henüz benimsenmemiş kadrolarda 6-7 oyuncu değiştirmek problem!

Emre Toraman, Fenerbahçe'nin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken!

Tribünde çıkan olaylar nedeniyle Maribor-Fenerbahçe mücadelesi, yaklaşık yarım saat rötarlı tamamlandı. Sloven polisi, Fenerbahçeli taraftarlara biber gazıyla müdahale etti. Sarı-Lacivertli ekip ise İrfan Can, Szymanski ve King’in golleriyle rakibini devirerek, taraftara en güzel hediyeyi verdi. Fener’in Play-Off turundaki rakibi, Hollanda ekibi Twente oldu.

Haberin Devamı

Emre Toraman, Fenerbahçenin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken

Slovenler tribünü karıştırdı

Fenerbahçe, Maribor karşısında maçı 1-0 önde götürürken, Maribor taraftarları ortalığı karıştırdı. Dakikalar 66’yı gösterirken bir grup Sloven, çok yakında olan bizim taraftarlarımızın bulunduğu bölüme girip pankartı aldı. Sarı-Lacivertliler buna büyük tepki gösterip, Maribor’luların tribününe daldı. Güvenlik güçleri hemen müdahale etse de yeterli olmadı. Hakem Verissimo, karşılaşmayı durdurdu ve olayların yatışmasını bekledi.

UEFA hassas davrandı

Fenerbahçeli futbolcular da harekete geçip kendi taraftarlarını sakinleştirmeye çalıştı. Ardından stat dışından ek güvenlik güçleri tribüne girdi. Geçtiğimiz hafta AEK-Dinamo Zagreb maçı öncesi Yunan bir taraftarın öldürülmesi nedeniyle UEFA, dünkü olaylara ekstra hassasiyet gösterdi. Stattaki UEFA görevlileri sürekli merkezle iletişim halinde kaldı.

Haberin Devamı

Emre Toraman, Fenerbahçenin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken

Türkler dışarı alındı

Sonunda, kale arkasındaki Fenerbahçe taraftarının stat dışına alınması kararı çıktı. Bu durum, Türk seyircilerin büyük tepkisini çekti. Sarı Lacivertli futbolseverler stat dışına alındıktan sonra karşılaşma, yaklaşık 30 dakikalık aranın ardından yeniden başladı.

TUR BİLETİ FARKLA GELDİ!

Rotasyonlu galibiyet

Dünkü Maribor mücadelesinde, ligdeki son Gaziantep maçına oranla tam 7 farklı oyuncu görev yaptı. Becao ve Samuel, son maçta sakatlandıkları için Maribor’a götürülmedi. Mert Hakan ise ismi UEFA listesinde yer almadığı için İstanbul’da kaldı. İsmail Kartal, bir türlü bekleneni veremeyen ve Gaziantep karşısında da hatalı gol yiyen Altay’ı sonunda kulübeye çekip, eldivenleri İrfan Can Eğribayat’a emanet etti. Tecrübeli teknik adam, Djiku, Dzeko ve Kent’i ise dinlendirmek için kenara aldı.

Emre Toraman, Fenerbahçenin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken

Szymanski harika attı

Samet, Luan, Oosterwolde, Zajc, İrfan Can Kahveci ve Batshuayi 11’de görev yaptı. Rotasyona rağmen Fenerbahçe, Maribor karşısında yine rahat bir galibiyet elde etti. Perdeyi İrfan Can Kahveci açtı. Ardından Szymanski harika bir gole imza attı. Kapanışı ise Tadic yaptı. SarıLacivertliler, farklı galibiyetle Play-Off’a adını yazdırdı.

Emre Toraman: İsmail hocanın öncelikle ‘iskeletim bu’ demesi şart

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Maribor engelini rahat aşarken teknik direktör Emre Toraman, Sarı Lacivertli ekibin Slovenya deplasmanındaki performansını FANATİK için yorumladı.

Emre Toraman, Fenerbahçenin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken

Rotasyon futbolda önemli bir şey. Geniş kadrodan faydalanabilmek, rekabeti aktif tutabilmek gibi unsurlar büyük takımlar için elzem hatta. Ancak bunun yeri ve zamanı doğru anlaşılmalı. Rotasyon, takım oturduğunda, oyun ve sistem oyuncular tarafından kabullenildiğinde fayda sağlar. Oturmuş bir 11 ve oyun pratiğini zaman zaman farklı oyuncuları da içine sokarak tüm takımdan fayda alabilirsiniz. Fenerbahçe şu anda ne oturmuş bir kadro ne de oturmuş bir oyun anlayışına sahip. Bu tür erken ve keskin değişimler sahaya olumsuz yansıyabiliyor. Nitekim Maribor deplasmanında da İrfan Can’ın golüne rağmen oyunun tamamen Fenerbahçe tarafında olmamasını bununla açıklayabiliriz. Fenerbahçe’nin yıldızlarla dolu bir kadrosu var ama İsmail hocanın öncelikle ‘iskeletim bu’ demesi şart. Tüm kadronun kabulleneceği bir 11’i olması lazım Fenerbahçe’nin. Oturmuş takımlarda dahi 6-7 oyunculuk değişimler sıkıntı yaratır. Şu ana kadar kabul etmek gerekir ki Fenerbahçe denginde rakiplerle oynamadı hiç. Bu maçlar özgüven kazanma müsabakaları olmalı.

Haberin Devamı

Emre Toraman, Fenerbahçenin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken

İrfan’la devam etmeli

Batshuayi bulduğu şansı olumlu kullandı ama vücut dili arka planda kalmayı çok kabullenecek türden olmadığını gösteriyor. Her mevkii için önemli alternatifleri olan Fenerbahçe’de İsmail hocayı zorlu bir sezon bekliyor. İnsan yönetimini doğru yaparsa tarihi başarılar ortaya çıkabilir. Aksini ise hiçbir Fenerbahçeli düşünmek istemez. Kaleci İrfan’a parantez açmak gerekirse; geçen sezonun sonuna doğru bulduğu şansı çok iyi kullandı. Aslında onla başlaması daha doğru olurdu hocanın sezona. Altay’ın bir süre dinlenmesi şart görünüyor. İrfan ise süreci idare edebileceğini gösteriyor.

Emre Toraman, Fenerbahçenin Maribor deplasmanını yorumladı: Rotasyon için erken

YORUM YAZ