Bodrum FK galibiyeti sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, hayal kırıklığı yaşadığı noktayı paylaştı!

Süper Lig'in 10. haftasında sahasında ağırladığı Bodrum FK'yı 2-0 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, galibiyeti hak ettiklerini belirtirken hayal kırıklığı yaşadığı noktaya da değindi.

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, sahasında Bodrum FK'yı ağırladı. Ev sahibi ekip, mücadeleden 2-0'lık sonuçla galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından Sarı-Lacivertliler'in teknik direktörü Jose Mourinho, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Yaşadığı hayal kırıklığı noktasına değinen Jose Mourinho, "Hak edilmiş bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Aslında 4-5-6 olması gerekiyordu. 2 değil. Puanlar aldığımız için mutluyum ama aynı zamana daha da fazla gol atmış olmamız gerekiyordu. Bunun birazcık hayal kırıklığını yaşıyorum. Üretmiş olduğumuz pozisyonlara bakınca... Attığımız goller, ürettiğimiz pozisyonlar sonucunda değildi. İlk attığımız gol, ceza sahası içerisinde bir ikinci toptu. Diğeri de önde yaptığımız bir baskının sonucundaydı ama iyi oyun kurma ve iyi ürettiğimiz pozisyonlarda daha fazla gol atmamız gerekiyordu. Örnek vermem gerekirse Bright'ın İsmail'e çok basit verebileceği bir pasta golü atabilirdi ama orada vücudunu döndürerek sol ayağıyla sihirli bir gol atmaya çalıştı. Çok basit bir şekilde maçı öldürüp daha farklı bir galibiyet elde edebilirdik. Bu anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum ama hiçbir zaman hem perşembe hem pazar günü oynamak kolay değildir. Bu yüzden takım içerisinde bazı değişiklikler yaptım bugün. Daha taze ayaklar diyebileceğimiz oyuncular sürdüm sahaya. Bunun da işe yaradığını düşünüyorum. Hem oyun içerisinde göstermiş olduğumuz şiddet hem de önde baskı anlamında iyiydik. Daha sonrasında enerjimiz biraz düştü ve şu izlenimi de edindim; bazı oyuncular, psikolojik olarak oyunun böyle akmasından mutlu gibiydi ama belirtmiş olduğum gibi önemli olan 3 puandı" dedi.

Haberin Devamı

Bodrum FK galibiyeti sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, hayal kırıklığı yaşadığı noktayı paylaştı

Çift forvet tercihi ve Cenk Tosun'un performansına ilişkin de konuşan Mourinho, "Tabii ki bu maça bağlı ve o maçta uygulamak istediğiniz maç planına bağlı. Mesela bugün iki santrforla oynadık. İki santrforla oynadığın zaman kulübede bir santrforunuz oluyor ve daha sonradan oyuna girebiliyor ama tek santforla oynadığınız maçlarda onun yerine diğer forveti oynattığınızda kulübede üçüncü forvetiniz oynayamamış oluyor. Cenk de çok fazla oynayamamıştı ama bugün oynamış olduğu 20-25 dakikada güzel işler yaptığını düşünüyorum. Onun adına mutluyum çünkü hem hak ediyor hem de iyi çalışıyor" ifadelerini kullandı.

 

Bodrum FK galibiyeti sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, hayal kırıklığı yaşadığı noktayı paylaştı

YORUM YAZ