Ben Arfa kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, Ersun Yanal'ın istediği Hatem Ben Arfa'nın temaslarını hızlandırdı. Damien Comolli, “Ben Arfa’yı 14 yaşından beri tanıyorum. Çok beğendiğim ve yeteneklerine inandığım, güvendiğim bir futbolcu. Ben Arfa’yı Fenerbahçe’ye yakıştırıyorum” sözleriyle transferin sinyalini vermişti. Fenerbahçeli futbolseverler Hatem Ben Arfa'nın kariyerini merak ediyor. Peki, Ben Arfa kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Ben Arfa kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, Hatem Ben Arfa transferi için temaslarını sıklaştırdı. 2015 yılından bu yana sarı-lacivertli kulübün gündeminde bulunan ve ciddi anlamda transfer girişimleri yapılan Ben Arfa, Rennes kulübüyle resmen yollarını ayırıyor. Fransız kulübüyle sözleşmesi sona eren tecrübeli orta saha ile anlaşma sağlanamadığı ifade edildi. Rennes Başkanı Olivier Letang bir açıklama yapıp, “ gelecek sezon Rennes kadrosunda olmayacak” diyerek resmen bu işi noktaladıklarını duyurdu. 32 yaşındaki futbolcu ise bu gelişmelerin ardından bonservisiyle beraber serbest oyuncu statüsüne çıkmıştı.

Haberin Devamı

Hatem Ben Arfa kimdir?

7 Mart 1987 tarihinde Fransa’nın Clamart kentinde dünyaya gelen Hatem Ben Arfa, Tunus asıllı. Sol ayağını etkili kullanan Faslı oyuncu, Olympique Lyon altyapısında futbol yaşantısına başladı. Lyon ile profesyonel futbol yaşantısına başlayan Ben Arfa bu kulüpte parladı. Lyon formasıyla 85 maça çıkan Ben Arfa 11 gol atıp 9 asist yaptı.

Ben Arfa kimdir Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı

2004-08 sezonları arasında forma giydiği takımda 64 maça çıkan Ben Arfa 7 gol buldu. 12 milyon Euro bonservis karşılığında Marsilya’ya transfer oldu. Marsilya’da bir dönem oynadıktan sonra Newcastle United’a kiralandı. İngiliz ekibi N.United sonrasında Ben Arfa’nın bonservisini aldı. Ancak genç oyuncunun kariyeri Newcastle’da düşüşe geçti.

Ben Arfa kimdir Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı

Kadroda kendisine yer bulamayan Hatem Ben Arfa bir diğer İngiliz ekibi Hull City’e kiralandı. Hull City şansını da değerlendiremeyen Ben Arfa’yı Newcastle, bonservissiz bırakmak zorunda kaldı. 2015 yılının yaz aylarında Hatem Ben Arfa ülkesinin Nice takımın yolunu tuttu. Burada adeta yeniden küllerinden doğan Ben Arfa 37 maçta 18 gol 6 asist yaptı ve yıldızlaştı.

Haberin Devamı

Ben Arfa kimdir Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı

Nice'de adeta yeniden doğan Ben Arfa, PSG'nin yolunu tuttu. Büyük umutlarla transfer edilen fakat vasatı aşamayan 31 yaşındaki futbolcu, kadro dışı bırakıldı. Başkent ekibinde 32 maça çıkan Ben Arfa, 4 gol kaydetti ve eylül ayında Rennes'e transfer oldu.

YORUM YAZ