Antrenör Yunus Altun'dan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 3'üncü haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı sarı-lacivertliler 5-0'lık skorla kazandı. Oynanan maçı Antrenör Yunus Altun, teknik bakış köşemizde mercek altına aldı.

Antrenör Yunus Altun'dan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

Trendyol Süper Ligin 3. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Antrenör Yunus Altun, müsabakayı teknik bakış köşemizde değerlendirdi.

Haberin Devamı

FRED’DEN SÜPER DÖNÜŞ

Sarı-Lacivertliler’in en önemli oyuncularından biri olan Fred, Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Kadıköy’de oynanan Lugano maçında sakatlanmıştı. Tedavi sürecini atlatmasının ardından 26 gün sonra sahalara Rizespor deplasmanıyla dönen Brezilyalı orta saha, hocası Jose Mourinho’nun ona duyduğu özlemin ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Mourinho’nun, “Onu özlediğimi söyledim. Kaliteli oyuncular her zaman özlenir” dediği Sambacı, dün futbol kariyerinin ilk hat-trick’ine imzasını attı.

Antrenör Yunus Altundan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

SAİNT-MAXİMİN ASİSTİ YAPTI

Transferini Jose Mourinho’nun ısrarla istediği Allan Saint-Maximin, Rizespor karşısında da etkili bir performans sergiledi. Yine sol kanatta görev yapan ve 70 dakika sahada kalan Saint-Maximin, Fred’in ikinci golünde asisti yaptı.

Haberin Devamı

TADİC DE ÇOK ETKİLİYDİ

Karadeniz deplasmanında sağ kanatta görev yapan Dusan Tadic, Fred’in uzaktan attığı gol öncesi Sambacı’ya pası veren isim oldu. Tadic’in mücadelenin skorunu belirleyen 66’daki şutunda top Rizespor’un stoperi Husniddin Alikulov’a çarparak ağlarla buluştu.

İŞTE ANTRENÖR YUNUS ALTUN'UN DEĞERLENDİRMELERİ:

"Geçen sezondan bu yana devam eden Fred bağımlılığının ne kadar gerçek olduğunu bir kez daha anladığımız bir geceydi. Bunu sadece attığı goller için söylemediğimizi oyun içindeki muazzam katkısıyla gösteriyor zaten. Fred oynadığında İsmail de onun kalitesine yaklaşıyor. Fenerbahçe’nin güçlü ön alan baskısının en önemli unsuru Fred. Hem toplu oyunda hem de topsuz pozisyonlardaki alan kullanımı rakibi boğmayı kolaylaştırıyor.

Antrenör Yunus Altundan Rizespor-Fenerbahçe maçına teknik bakış: Alışılagelen deyimle fişi çekti

Dün de Rize karşısında tam olarak onun kalitesiyle güçlü bir başlangıç yaptı Sarı-Lacivertliler. Baskılı başlangıç golün gecikmeyeceğinin habercisiydi ama Fred’in başrolünde sıradışı bir gol izledik. Devreye kadarki kısım ise Rize’nin reaksiyonuyla geçti. Zaman zaman etkili olsalar da Fenerbahçe takım savunması oldukça dikkatliydi.

GÖKHAN’IN KÂBUS GECESİ

İkinci yarı da aslında ilk devrenin kopyası gibi başladı. Soyunma odasından iştah tazeleyerek çıkan Sarı-Lacivertliler’de bu kez Dzeko geceye damgasını vurdu. Usta işi bir goldü. Gökhan Akkkan’ın kâbusu olan Fred ise alışılagelen deyimle fişi çekti. Fenerbahçe için Göztepe kaybından sonra Rize deplasmanında bu şekilde kazanmak öz güven açısından da çok değerli."

YORUM YAZ