Fenerbahçe, UEFA konusunda Beşiktaş'ın yolunda

4 Aralık'ta mali durumuyla ilgili İsviçre'de UEFA Finansal Fair Play Komitesi'ne bir sunum yapan Fenerbahçe ikinci görüşmeyi önümüzdeki şubat ayının sonunda gerçekleştirecek.

Fenerbahçe, UEFA konusunda Beşiktaş'ın yolunda

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçeli yetkililerin bu görüşmede daha önce Beşiktaş'ın yaptığı gibi UEFA ile bir yapılandırma anlaşmasına imza atacağı öğrenildi.

Bu anlaşmayla kulübün haziranda 40 milyon euroyu bulması beklenen bütçe açığının 3 yıllık mali planla eritilmesi taahhüt edilecek.

OYUNCU SATMADAN TRANSFER ZOR

Fenerbahçe gelecek sezon sonunda açığı 20 milyon euroya 2017-18 sezonunun sonunda ise 10 milyon euroya çekmek zorunda. Ayrıca kulüp 3 sezon boyunca transferde harcadığı bonservis rakamından daha fazla, bonservis geliri elde etmek zorunda olacak.

Yani oyuncu satmadan oyuncu transferi mümkün olmayacak.

AKSİ TAKDİRDE MEN!

Bunun yanında Sarı-Lacivertliler önümüzdeki sezon Avrupa için UEFA'ya gönderdiği kadroda 22 ve bir sonraki sezon ise 23 oyuncuya yer verebilecek.

Mali kriterler eksiksiz yerine getirilirse 2 sezon sonra kısıtlama kalkacak ancak denetim devam edecek. Kriterlerin sağlanamaması halinde ise kulübe transfer yasağı ve Avrupa'dan men gibi yaptırımlar uygulanabilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ