MENÜ

Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'ı yakından tanıyalım...

Zorlu bir gruptan birinci olarak çıkan Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Rusya'nın Krasnodar takımı ile eşleşti. Rusya Ligi'nde 5. sırada bulanan Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar göründüğü kadar kolay lokma değil. İşte oynanacak maçın tarihleri ve tura dair düm detaylar haberimizde yer alıyor. Rakibimizi yakından tanıyalım...

Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar'ı yakından tanıyalım...

Avrupa Ligi’nde A Grubu’nu Manchester United, Feyenoord ve Zorya’nın önünde lider tamamlayan Fenerbahçe kura çekimine seri başı olarak girmişti. Sarı-Lacivertliler, Rusya’nın FK Krasnodar takımıyla eşleşti. Kanarya geçtiğimiz sezon da yine son 32 turunda bir diğer Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile rakip olmuş, 1-1 ve 2-0’lık skorla adını 3. tura yazdırmıştı.

Peki Krasnodar nasıl bir takım?

Rus milyarder kurdu

Rusya’nın en büyük perakende şirketi Magnit’in sahibi, işadamı Sergey Galitsky’nin 2008 yılında kurduğu Krasnodar, kısa sürede üst liglere tırmandı. 2011-12 sezonundan beri de Rusya Premier Ligi’nde mücadele ediyor. İlk senesinde 9. sırayı alan Yeşil-Siyahlılar, sonraki sezonu 10. bitirdi ve ligde kalıcı olmayı başardı. Krasnodar, yaptığı kaliteli transferlerle son yıllarda üst sıralarda yer alarak Avrupa kupalarında da boy göstermeye başladı.

Karadeniz kıyısında

Kulüple aynı isme sahip olan Krasnodar şehri, Rusya’nın güney batısında bulunuyor. Karadeniz’e kıyısı olan şehir, Türkiye’ye en yakın Rus kentlerinden biri konumunda. İstanbul’dan bu şehre yapılan uçak yolculukları yaklaşık 2 saat sürüyor.

Türkler’in inşa ettiği sanat eseri: Krasnodar Stadyumu

Krasnodar Stadı’nın yapımına 2013 yılında başlandı. Türk müteahhit firması Este İnşaat’ın üstlendiği yapım çalışması 3 yıl sürdü. Kolezyum (Roma İmparatorluğu döneminde gladyatörlerin dövüştüğü arena) şeklinde tasarlanan stat, kapılarını 9 Ekim 2016’da açtı.

Müthiş mimarisi ve özellikleriyle sadece Rusya’nın değil, Avrupa’nın da en iyi statlarından biri konumunda. İç kısımda tribünlerle çatı arasında stadı tamamen çevreleyen LED ekranı, ısıtmalı seyirci koltukları, dışarıda sıcaklık -25 dereceyken içeriyi +10 derece yapan ısıtma sistemi, soyunma odalarındaki sauna ve hamamlarıyla 34 bin kişilik Krasnodar Stadı tam anlamıyla burada maç izleyen seyircileri ve sahaya çıkan futbolcuları kendine hayran bırakıyor.

Kolay lokma değiller

Rus ekibi takım oyunu konusunda son derece başarılı. Her bölgede kaliteli isimlere sahip olan Krasnodar, kesinlikle hafife alınacak bir takım değil...

Takımı 47 yaşındaki Igor Shalimov çalıştırıyor. Shalimov aslında geçici olarak bu göreve getirilmişti ancak aldığı başarılı sonuçlar sonrası kalıcı oldu. FK Krasnodar, genel olarak 4-2-3-1 taktiğiyle mücadele ediyor.

Ortada Kabore, 18’lik genç yıldız Kouassi Eboue, Mamaev ve Gazinskiy değişerek forma giyiyor. Ancak Mamaev, menisküs ameliyatı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kaldı. 28 yaşındaki oyuncunun bu ayın sonunda çalışmalara başlaması bekleniyor. Kanatlarda ve forvet arkasında ise Joaozinho, Bystrov, Laborde, Wanderson, Pereyra ve Torbinski dikkat çeken futbolcular. Forvette Smolov, takımın en skorer ismi.

18 maçta 15 gol atan Smolov hem hava toplarında etkili, hem de ceza sahası içerisinde çok tehlikeli. Savunmada ise Granqvist ile Sporting’den transfer edilen Naldo iyi uyum yakaladı. Takım oyunu konusunda son derece başarılı olan Krasnodar, hafife alınmamalı.

Mart’a kadar lig maçları yok

Fenerbahçe’nin bu eşleşmede çok önemli bir avantajı var. Bu da Rusya Ligi’ne verilen ara.
5 Aralık’ta ilk yarısı tamamlanan ligin ikinci devresi 3 Mart’ta başlayacak. Bu durum, Avrupa’da mücadele eden Rus takımlarını fazlasıyla zorluyor. Geçtiğimiz sezon Lokomotiv Moskova, Fenerbahçe karşısında bunun sıkıntısını yaşamıştı. 16 Şubat’ta temsilcimizle oynayacağı maça kadar Rus ekibinin resmi bir karşılaşması olmayacak. Dezavantajımız ise maçın oynanacağı şubat ayında geceleri sıfırın altında seyreden hava
sıcaklıkları.

Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turunda Birkirkara'yı iki maçta da yenerek Play-Off'lara kalmıştı.

Krasnodar Avrupa Ligi grup aşamasından önce Play-Off'larda ise Partizani Tirana ile eşleşti. İlk maçta deplasmanda 0-0 berabere biten maçın ardından Rus ekibi sahasında rakibini 4-0 yenerek gruplara kalmıştı.

Fenerbahçe ile Krasnodar arasındaki ilk maç Rusya'da ikinci maç ise İstanbul'da oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde rakipler belli oldu!


(ÖZET) Krasnodar - Fenerbahçe maç sonucu: 1-0

Rusya Ligi tatilde olduğu için Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar, Mart ayına kadar resmi maç oynamayacak. İlk resmi karşılaşmaları Fenerbahçe ile olacak.

Krasnodar'ın kadrosu
Kaleci
Stanislav Kritsyuk, Andrei Sinitsyn

Defans
Vitali Kaleshin, Alyaksandr Martınoviç, Naldo, Andreas Granqvist (Kaptan), Artur Jędrzejczyk, Sergei Petrov,

Orta Saha
Marat İzmaylov, Dmitriy Torbinskiy, Pavel Mamayev, Yury Gazinsky, Odil Ahmedov, Vyacheslav Podberyozkin, Vladimir Bystrov, Ricardo Laborde, Joãozinho, Mauricio Pereyra, Kouassi Eboue,
Tornike Okriyaşvili, Charles Kaboré

Forvet
Fyodor Smolov, Ari, Wánderson

Haberin Devamı
YORUM YAZ