MENÜ

Fenerbahçe'de Terreneo sendromu sürüyor

Dört yıldır hiç kupa kazanamayan Fenerbahçe’de özellikle 2015-16 sezonuna başlarken İtalyan Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile yapılan yatırımlar ve alınan kararların sancıları halen devam ediyor.

Fenerbahçe'de Terreneo sendromu sürüyor

Fenerbahçe’de futbol takımının son 4 yıldır tek bir kupa dahi alamaması büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Sportif açıdan sıkıntılı bir süreçten geçen sarı-lacivertlilerde, özellikle 2015-16 sezonuna başlarken atılan adımların sancıları çekiliyor.

O dönem İtalya’dan getirilen Sportif Direktör Giuliano Terraneo, büyük bir heyecan yaşatmıştı ve hemen ardından radikal kararlar alınmıştı. Mevcut kadrodan yaklaşık 11 isimle yollarını ayıran Fenerbahçe, kadrosuna ise 12 yeni transfer getirmişti. Bilhassa Emre Belözoğlu başta olmak üzere yerli kadrosunda ciddi revizyona giden kulüp, Nani, Josef de Souza, Kjaer, Van Persie ve Fernandao gibi yıldızlara yaklaşık 42.6 milyon euroluk yatırım yapılmıştı. Terraneo ise sezonu tamamlayamadan görevden ayrıldı.

Ancak o sezonu kupasız kapayan Fenerbahçe’de sırasıyla Nani, Van Persie ve Kjaer takımdan ayrıldı, her sezon başında yeni bir transfer harekatı başladı.

2016-17 sezonuna girerken de 8 yeni oyuncuyu kadrosuna katan sarı-lacivertliler, bu sezon başında da 10 farklı oyuncuyu takviye etmek zorunda kaldı.

Sadece 3 sezonda 30 farklı futbolcu Fenerbahçe’ye katıldı, bu sürede 68 milyon euroluk bonservis harcaması yapıldı. Bu sürede lig 2 kez ikincilik ve bir kez üçüncülük alındı. Şampiyonlar Ligi’ne de hiç gidemeyen Fenerbahçe, 2 kupa finali kaybetti.

3 farklı hoca

2015-16 sezonuna yepyeni bir kadro ve geleceğe dair özel hazırlıklarla giren Fenerbahçe, buna karşın hem istikrar hem de sportif başarı açısından sınıfta kaldı. Sarı-lacivertliler, kupasız geçtiği bu süreçte sırasıyla 3 farklı teknik direktör; Vitor Pereira, Dick Advocaat ve Aykut Kocaman ile çalıştı.

Kocaman’ın endişesi

Fenerbahçe’nin 2015-16 sezonunda Giuliano Terraneo önderliğinde kadroda yaptığı yapılanmanın gelecek sezonları olumsuz etkilemesinden en çok Aykut Kocaman zarar gördü.

Sezon başında Fenerbahçe’ye imza atarken, kadro içerisindeki plansızlığı ve yanlış hamleleri farkeden Kocaman, ‘Her mevkiiye bir transfer, neredeyse 11 yeni oyuncuya ihtiyaç var’ değerlendirmesi yapmıştı. Kadrodaki sıkıntıları gören Aykut Kocaman, sezon içerisinde de bu durumu sıkça dile getirdi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ