MENÜ

Fenerbahçe'de seri sonu!

Sarı-Lacivertliler, 5’te 5 yaparak gittiği Konyaspor deplasmanında beraberliği kurtardı, galibiyet serisini ise noktaladı. Ancak 1 puana rağmen Kanarya, maç fazlası ve averajla 71 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım, ilk yarıda kalan 6 maçın da kazanılması halinde 6 milyon TL prim dağıtma sözü vermişti. Konya beraberliği prime engel oldu.

Fenerbahçe'de seri sonu!

Sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, sonrasında inanılmaz bir çıkış yakalamıştı. Sırasıyla Sivasspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursaspor ve Karabük’u yenmeyi başaran Sarı-Lacivertliler, Konyaspor deplasmanında bir ilki başarmak istiyordu. Zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılıp, bu sezon Süper Lig’de üst üste 6 maçını da kazanan ilk takım olmak isteyen Kanarya, bu hedefine ulaşamadı.

İlk yarısında hücumda bir türlü istediği pozisyonları yaratamayan Fenerbahçe, 1-0 mağlup duruma düştüğü maçtan beraberlikle ayrılıp, maç fazlasıyla ve averajla, kendisiyle aynı puanda bulunan Başakşehir’i (33) geçerek, liderliği ele geçirdi.

GÜNÜN DÜŞEN ORANLARI...HEMEN OYNAMAK İÇİN TIKLA!

Koltuğu, rakiplerinin maçlarına bağlı...

Kanarya, 2 yıl 23 gün sonra yani 71 hafta sonra zirvede yer aldı. Ancak kazanarak puan farkıyla 1 numara olma şansını yitiren Aykut Kocaman’ın öğrencilerinin bu koltukta kalma ihtimali, Galatasaray ve Başakşehir’in rakipleriyle oynayacağı maçların ardından belli olacak.

Süper Lig puan durumu ve 17. haftanın sonuçları

Kurtarıcı Mehmet Topal

Fenerbahçe’nin, Konyaspor deplasmanından 1 puanla ayrılmasında en büyük pay sahiplerinin başında Mehmet Topal geldi. Son haftalardaki başarılı form grafiğiyle dikkatleri üzerine çeken Topal, takımının 1-0 yenik duruma düştüğü maçın 69. dakikasında Valbuena’nın ortasında kafayla topu ağlara gönderdi. 2-0 kazanılan Karabükspor karşılaşmasında da benzer bir gole imzasını atan tecrübeli futbolcu, böylece ligde attığı toplamdaki iki golüyle takımına yine büyük katkı sağlamayı başardı.

Prim de kaçtı

Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım, ilk yarıda kalan 6 maçın da kazanılması halinde 6 milyon TL prim dağıtma sözü vermişti. Sarı-Lacivertliler, bu yoldaki 5 mücadeleyi kayıpsız atlattı. 6 ’da 6 hedefi için artık tek engel, Konyaspor’du. Ancak dün alınan beraberlikle birlikte seri bitti ve 6 milyon TL’lik prim de başka bahara kaldı.

Genç Oğuz ilk kez 11’de

Kanarya’da Oğuz Kağan Güçtekin, Süper Lig’de ilk kez 11’de sahaya çıktı. Bu sezon A Takım’la birlikte çalışma fırsatı yakalayan Oğuz, daha önce ligde Sivasspor, Kasımpaşa ve Bursaspor maçlarında süre almıştı. Türkiye Kupası’ndaki Adana Demirspor maçlarının tamamında sahada kalan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, ikinci yarının başında yerini Soldado’ya bıraktı.

Gomis, Valbuena ve Pepe için Türkiye cennet!







Haberin Devamı
YORUM YAZ