MENÜ

'Fatih Terim fazla mızmızlanmasın'

Fatih Terim’in, İzlanda’nın hava şartlarından yakınmasına rakip oyuncu Gudmundsson, “Türkiye’nin hocası, hava sıcaklığına alışık olmadıklarını mı söylüyor? Futbol 11’e 11 ve 1 topla oynanıyor. Böyle mızmızlanmanın anlamı yok” yorumunu yaptı.

'Fatih Terim fazla mızmızlanmasın'

Bir kez daha Türkiye’yi evinde yenmeyi başaran İzlanda’nın önemli oyuncularından Johann Berg Gudmundsson, Fatih Terim’le ilgili çarpıcı açıklamalara imzasını attı.

Terim’in basın toplantısında ülkedeki hava şartlarından yakınmasını değerlendiren Gudmundsson, “Türkiye’nin iyi oyuncuları var, fakat teknik direktörleri bu hava sıcaklığına alışık olmadıkları gibi saçmalıklardan mı bahsediyor? Bu futbol, 11’e 11 oynanıyor ve 1 de top var. Böyle mızmızlanmanın anlamı yok. Eğer böyleyse zaten bahaneyle başlamışlar ve biz bunu kullanarak daha iyi bir takım olduğumuzu gösterdik” diye konuştu.


Mehmet Demirkol: Büyük kaybeden olacak!


‘Savunmamız kusursuzdu’

İzlanda’nın hocası Heimir Hallgrimsson ise “Türkiye iyi bir takım ve teknik olarak üstün yetenekli oyuncuları ver. Onlara ne zaman, ne de alan verdik. Bunu 90 dakika yapmak zordu. Sonunda da oyuncularımız dağıldı, çok yorgunlardı. Bu yaklaşım, oyuncularımın adamlığını gösteriyor. Neredeyse kusursuz olarak savunma yaptık. Orta sahada onlardan top kapmamız kolaydı, çünkü son dakikalarda orta sahada eksiklerdi. Türkiye ilk yarıda bir gol atsaydı, her şey değişebilirdi. Oyuncularım maçının sonunu getirmeyi bildi” dedi.

İzlanda basını: Çok iyiydik

Türkiye’yi sahasında 2-0 mağlup eden İzlanda’da gazeteler, milli takımlarının ortaya koyduğu performansa övgüler yağdırdı. Freettabladid Gazetesi, “İzlandalı oyuncular, Türkler’e oynama fırsatı vermedi. Disiplinli ve mücadeleci oyun anlayışının yanı sıra hücumdaki üretkenlik, sonucu getirdi. Ortaya konan futbol harikaydı” derken, Morgunbladid ise “Evimizde Türkiye’yi 2-0 mağlup ettik. Tribünler her zaman olduğu gibi mükemmeldi. Takım gerçekten çok iyi oynadı ve istediği sonucu da kolaylıkla aldı” ifadelerini kullandı.


İzlanda - Türkiye maçı sonrası yazar görüşleri



Haberin Devamı
YORUM YAZ