Milli Takımımızda Montella'dan maça iyi başlangıç, geciken değişiklik!

Tıpkı Avusturya maçında olduğu gibi Hollanda karşısında da takımını çok iyi hazırlayan, rakibin tüm atak yollarını kapatan Montella, ikinci yarıda ise oyuna müdahale etmekte çok geç kalınca kaçınılmaz son yaşandı. Yine de İtalyan hoca genel performansıyla sınıfı geçmeyi başardı.

EURO 2024'ün çeyrek final etabında Hollanda'ya 2-1 mağlup olan Milli Takımımız, turnuvaya veda etti. A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, özellikle değişikliklerde geç kaldığı için eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

11'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçında 3 zorunlu değişiklik ile takımını sahaya sürdü. İtalyan teknik adam sarı kart cezalıları Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek ile Avusturya maçında attığın golün ardından bozkurt selamı yapması nedeniyle UEFA tarafından 2 maç ile cezalandırılan Merih Demiral’ın yerine Samet Akaydın, Salih Özcan ve Hakan Çalhanoğlu’nu sahaya sürdü.

Milli Takımımızda Montelladan maça iyi başlangıç, geciken değişiklik

YİNE ÜÇLÜ DEFANS TERCİHİ

Kaan, Samet ve Abdülkerim... Ay-Yıldızlı ekibimiz, Hollanda karşısına 3 stoper, kenarlarda da Mert ve Ferdi’nin oynamasıyla, aslında 5’li bir savunma hattıyla çıktı. Merkezde Hakan ve Salih oyun kurup savunma yaparken, ön tarafta ise Barış, Arda ve Kenan gol aradı. Barış ve Arda sık sık yer değiştirerek rakip savunmanın dengesini bozmaya çalıştı.

Haberin Devamı

İYİ BAŞLADI, GEÇ KALDI

Fatih Terim yönetiminde gittiğimiz EURO 2008’den sonra ilk kez yarı final oynamaya bu kadar yakındık, ancak olmadı. 2002 Dünya Kupası’nda da Şenol Güneş yönetiminde yarı final oynayan A Millilerimiz, bu kez bir İtalyan teknik adamla Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale kadar yükseldi, ancak devamı gelmedi. Montella yine takımını iyi hazırlarken, ikinci yarıda oyuna müdahale etmekte geç kalınca Hollanda’dan da üst üste goller geldi. Yine de çeyrek final başarısı, Montella’nın hanesine de bir artı olarak yazıldı.

Milli Takımımızda Montelladan maça iyi başlangıç, geciken değişiklik

İLK KEZ BİR YABANCIYLA...

Ay-Yıldızlılar’ın başına Eylül 2023’te gelen Vincenzo Montella, yaklaşık 10 aylık süreçte büyük başarılar elde etti. Turnuvanın en zor takımlarının olduğu Hollanda ve Fransa’lı gruptan çıkmayı başaran Avusturya karşısında Milliler, İtalyan hoca yönetiminde tarihi bir galibiyet aldı ve ilk kez kazanarak tur atladı ve üçüncü kez Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale çıktı. 2000’de Mustafa Denizli ve 2008’de Fatih Terim’le bunu başaran Ay Yıldızlılar, ilk kez yabancı bir teknik adamla son 8’e kaldık.

Milli Takımımızda Montelladan maça iyi başlangıç, geciken değişiklik

ŞİMDİDEN DAMGASINI VURDU

Hazırlık maçında EURO 2024’ün ev sahibi Almanya’yı, 1951’den sonra ilk kez rakip sahada (3-2’lik skorla) Montella ile devirdik. EURO’da F Grubu’nda Gürcistan ve Çekya’yı mağlup ederek 6 puan toplayan ‘Bizim Çocuklar’, İtalyan hoca yönetiminde büyük turnuvalardaki en yüksek puan rekorunu (EURO 2008) egale etmeyi de başardı. Yarı final oynadığımız 2008’deki kupadaki 2 maçlık galibiyet rekorunu egale ettikten sonra 3 zaferle bunu geçti.

Haberin Devamı

 

Milli Takımımızda Montelladan maça iyi başlangıç, geciken değişiklik

YORUM YAZ