MENÜ

Euro 2016'ya Emre Mor damgası

Euro 2016’da adından söz ettiren tek oyuncumuz Emre Mor’du. 18 yaşındaki yıldız adayı sadece 1 ay içinde sırasıyla A Milli formayı giydi, Fransa’daki finallere gitti ve Alman devi Dortmund’a transfer oldu.. Ve futboluyla da herkesi mest etti...

Euro 2016'ya Emre Mor damgası

Ay-Yıldızlılar, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na veda ederken, bizim adımıza kupada iz bırakan tek isim tartışmasız Emre Mor oldu.

Gerçek anlamda tüm Türkiye’nin, milli takım tercihini ülkemizden yana kullanmasıyla yaklaşık 1 ay önce tanıdığı Emre, kendisi için de oldukça hızlı olan yükselişinde hayal bile edemeyeceği yerlere geldi.

Danimarka’nın Nordsjaelland takımında oynarken aday kadroya alınan Emre, ilk olarak 29 Mayıs’ta Karadağ ile oynadığımız maçın ikinci yarısında sahne aldı. Öyle bir futbol oynadı ki, onun için “Türk Messi” yorumları yapıldı.

‘Sıradışı bir oyuncu’

Slovenya karşısında da yine 45 dakikada herkesi büyülemeyi başaran 18 yaşındaki hücum oyuncusu, Milli Takım havasını alması için çağrıldığı ekipte, kendisini bir anda Fatih Terim tarafından Euro 2016’nın 23 kişilik kadrosuna alınmış buldu! Terim, Emre için “Onu ilk izlediğimde sıradışı bir oyuncu olduğunu anlamıştım” yorumunu yapmıştı. Bu sırada transferde devleri peşinden koşturan Emre’yi, Alman devi Borussia Dortmund kaptı.


A Milli Takım EURO 2016'ya veda etti, Twitter'da yer yerinden oynadı


Hemen dikkat çekti

Artık tam anlamıyla bir yıldız adayı olan ve kendisinden çok şey beklenen oyuncu, finallerde Hırvatistan maçında sonradan oyuna girerken, ilk 11’de başladığı ilk milli sınavı olan 2-0 kazandığımız Çek Cumhuriyeti maçında, Burak Yılmaz’ın golünde asist yapan isim oldu. Sadece 1 ayda büyük işlere imzasını atan Emre, Avrupa’nın da dikkatini çekti.. Ve şimdi herkes, ondan hem 2018 Dünya Kupası elemelerinde hem de Dortmund kariyerinde daha büyük başarılar bekliyor.

Artık çok popüler

18 yaşındaki oyuncunun, 1 ay öncesine kadar sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısı oldukça düşüktü. Ancak kupayla birlikte 4 bin olan İnstagram takipçi sayısı 402 bine yükseldi, 3 bin olan Twitter takipçi sayısı ise 70 bini aştı.

Fiyatı açıklanmıyor

Genç oyuncuyu uzun süredir izleyen kulüplerden Alman Borussia Dortmund, Emre Mor’la 5 yıllık sözleşme imzaladı. Ancak Nordsjaelland ile yapılan anlaşma gereği, ne kadar bonservis parası verildiği açıklanmadı. Tahmini rakam 16 milyon Euro.


İşte biten transferler!


Tarih de yazdı

Sadece 8 ay öncesine kadar Danimarka’nın 19 Yaşaltı Milli Takımı’nda forma giyen Emre, Euro 2016’da hem Türkiye adına bir büyük turnuvada forma giyen en genç oyuncumuz oldu hem de bu kupanın tarihinde asist yapan en genç 3. isim unvanını elde etti.

‘Çılgınca bir şey’

Emre’ye, bu hızlı yükselişi sorulduğunda, “Elbette şu anki kariyerime baktığınızda bazı şeylerin anlaşılmaz olduğu bir gerçek. Ama futbolda her şey çok hızlı gelişiyor. Bu çılgınca bir durumdu, ama ben bundan dolayı çok mutluyum” demişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ