MENÜ

Ergin Ataman: Ayrılık kararını 3-5 çapulcu veremez!

Galatasaray Odeabank koçu Ergin Ataman, Fenerbahçe'ye mağlup oldukları karşılaşmada, salonda kendisi aleyhinde yapılan "İstifa" tezahüratlarına yanıt verdi. Ataman, "Ayrılık kararını 3-5 çapulcu veremez. Ben o gruba taraftar diyemeyeceğim. Bu kişiler Galatasaray taraftarının içinde yer alan provakatif bir gruptur" diyerek tepkileri ciddiye almadığını belirtti.

Ergin Ataman: Ayrılık kararını 3-5 çapulcu veremez!

Spor Toto Basketbol Ligi'nde bu akşam Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray Odeabank, rakibine 75-79 mağlup olurken, salonda da bir kısım Sarı Kırmızılı taraftar, koç Ergin Atamanistifaya davet etti. Maç sonrasında konuyla ilgili görüşlerini aktaran Ataman, " Ben o gruba taraftar diyemeyecğim. Burada 12 bine yakın taraftar vardı ve büyük bölümü maçın tamamında Galayasaray'ın yanında yer aldı. Bazı gruplar ise buraya provakasyon için geliyor." diyerek tepki gösterenleri ciddiye almadığını ifade etti.

Yayıncı kuruluşa konuşan Ataman, Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en kuvvetli ekiplerinden biri olduğunu ancak mücadele için oyuncularını tebrik ettiğini belirtti.

İşte Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı:

"İlk devre çok iyi oynadık. Oynadığımız takım Avrupa'nın en kuvvetlilerinden biri. Başlarında da çok kariyerli bir koç var. Açılan farka rağmen geri adım atmayacakları belliydi. İkinci yarıda direnç gösterdiler ve savunmayı sertleştirdiler. İlk yarı çok iyi pozisyon buluyorduk, ancak rakip savunma sertleşince bu pozisyonları bulamamaya başladık. Durum böyle olunca şutörleri devreye sokmak istedik ancak onlardan da istediğimiz verimi alamadık ve kırılma noktasını aşamadık. Aslında maçın son 3-4 dakikasına kadar skor halen bizim lehimizeydi ancak faulleri de atamayınca maçı kaybettik. Müthiş bir mücadele oldu. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe bizden daha becerikli oynadı. Udoh ve Vesely beraber oynamaya başladığında Fenerbahçe çok daha başka bir takım haline geldi."

"Şampiyon olacağız"

"Errick McCollum iki gün önce geldi ve bizimle yalnızca bir idmana çıkabildi. Tek antrenmanla bir oyuncu ancak bunları yapabilir. McCollum'u keşke sezon başında elimizden kaçırmasaydık ancak Çin'e çok yüksek bir ücretle transfer oldu. Bugün maçı kaybetmiş olabiliriz ama sezon sonuna kadar şampiyonkupu kovalayacağız. Muhteşem taraftarımızın desteğiyle final yapıp şampiyon olacağız."

"O grup Galatasaray taraftarı değil"

Ataman, 'istifa' tezahüratlarının sorulması üzerine, ayrılık kararını 3-5 çapulcunun veremeyeceğini belirterek şunları söyledi:

"Ben o gruba taraftar diyemeyecğim. Burada 12 bine yakın taraftar vardı ve büyük bölümü maçın tamamında Galayasaray'ın yanında yer aldı. Bazı gruplar ise buraya provakasyon için geliyor. Sahamız kapanıyor rakip takımın oyuncusuna, hocasına saldırıyorlar. Yönetimimiz bunların önüne geçecektir. Galatasaray bir grubun değil tüm camianın takımıdır. Maçta 3. anons olmadı. Bu yüzdden salon kapanmayacaktır. Bildiğiniz gibi iz Fenerbahçe Arena'da da bu tip durumlarla çok karşılaştık."

"Melih Mahmutoğlu özür diledi"

"Melih Mahmutoğu yanıma geldi ve Fenerbahçe'nin sahasında oynanan maç öncesi söylediği sözlerin yanlış olduğunu ifade ederek benden özür diledi, ben de özrünü kabul ettim."

Haberin Devamı
YORUM YAZ