MENÜ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor 1-4 Galatasaray

Galatasaray, ağırlıklı olarak genç oyunculardan kurulu bir kadroyla çıktığı mücadelede Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi. Goller; Pandev, Bruma, Olcan Adın ve Yekta Kurtuluş'tan geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor 1-4 Galatasaray

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası grup mücadelesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmada ilk gol perdesi, 31. dakikada açıldı. Galatasaray'ın Makedon golcüsü Goran Pandev, ceza sahası dışından aldığı topu, içeriye doğru sürdü. Kaleciyi şık bir çalımla geçen Pandev, boş kaleye topu gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, ilk yarının son dakikalarında Ertan Koç ile beraberliği yakaladı.

Aslan Bruma'yla yeniden öne geçti

Galatasaray, 69. dakikada yeniden öne geçti. Yasin Öztekin, Pandev'in güzel pasında ceza sahası içerisinde topla buluştu. Bruma, Yasin'in asistinde bekletmeden vurdu ve ağları havalandırdı. Galatasaray, bu golle Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor karşısında skoru 2-1'e getirdi.

Olcan Adın'dan müthiş gol

Galatasaray'a Trabzonspor'dan gelen başarılı futbolcu Olcan Adın, 81. dakikada oldukça güzel bir gole imza attı. Olcan'ın ceza sahasına epey uzak, taç çizgisine yakın bir noktadan sol ayakla çıkardığı orta-şut karışımı vuruş, ağlarla buluştu. Galatasaray, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a karşı farkı 2 yaptı.

Yekta Kurtuluş noktayı koydu

Sarı-Kırmızılı takım, 84'te durumu 4-1'e getirdi. Orta alanda topla birlikte ilerleyen Olcan Adın, ara pası ile Yekta Kurtuluş'u hareketlendirdi. Ceza yayı içerisinde topla buluşan Yekta Kurtuluş, sağ ayağı ile düzgün vurarak topu ağlara gönderdi ve farkı üçe çıkaran gole imza attı. Bu gol, aynı zamanda 90 dakikanın da skorunu belirledi. Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nun 3. maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

Çökme riski nedeniyle 4 bin 600 taraftar alındı

Diyarbakır’a 16 kişilik kadro ile gelmeyi tercih eden Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Muslera, Telles, Chedjou, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Sneijder, Melo, Umut Bulut, Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya’yı maç kadrosuna almadı.

Hamzaoğlu, maçta Sinan Bolat, Veysel Sarı, Koray Günter, Emre Can Coşkun, Tarık Çamdal, Yekta Kurtuluş, Umut Gündoğan, Bruma, Furkan Özçal, Olcan Adın ve Pandev’e ilk 11’de yer verdi.
Diyarbakır’da 13 bin seyirci kapasiteli Atatürk Stadı’na çökme riski nedeniyle 4 bin 600 seyirci alındı. İki takım taraftarının tribünün bazı bölümünde yan yana oturduğu görüldü.

Maç öncesi bazı taraftarlar Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak’a sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ