MENÜ

Dick Advocaat, Pereira'nın yapmadığını yaptı!

Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında mağlup olurken, teknik direktör Dick Advocaat'ın hamleleri ise dikkat çekti.

Dick Advocaat, Pereira'nın yapmadığını yaptı!

Fenerbahçe, Süper Lig'e mağlubiyetle başlarken, özellikle ilk yarıda oynanan silik oyun dikkat çekti. İlk 45 dakikada Başakşehir'in agresif oyununa karşılık veremeyen Kanarya, ikinci yarıda ise birçok net pozisyonu harcadı.

Advocaat'tan korkusuz hamleler

Özellikle rakibin 10 kişi kalmasının ardından ardarda değişiklikler yapan ve hücumcuları sahaya süren Advocaat, bu yönüyle Vitor Pereira'dan farklı olduğunu gösterdi. Hatırlanacağı üzere Pereira,bu tür durumlarda kolay kolay oyuncu değişikliği yapmaz, bu tarzından dolayı da taraftarın büyük tepkisini çekerdi.

Hollandalı teknik adam ise rakip 10 kişi kalır kalmaz, zaten ikinci yarıda oyuna almayı planladığı Van Persie'yi 58'de sahaya sürdü. 72. dakikada ise yorgun ayaklar Emenike ve Volkan Şen'i çıkardı, Stoch ve Fernandao'yu oyuna aldı.

Başakşehir Fenerbahçe özeti: 1-0

Taraftar görememişti

Bu değişikliklerin sonunda ise Fernandao ve Van Persie aynı anda sahada yer almış oldu. Fenerbahçe taraftarı geçtiğimiz sezon istisnalar dışında bu ikiliyi bir arada sahada görememişti. Portekizli teknik adamın tek forvette ve Topal-Josef ikilisndeki ısrarı tüm sezon boyunca Fenerbahçelileri çıldırtmıştı.

Advocaat'ın ayrıca 8 milyon euroluk bonservis bedeli ve takıma aşırı bir katkısı olmayan Josef de Souza'yı iki maçtır 18 kişilik kadroya bile almaması dikkat çekti.


Dick Advocaat: Başkanla konuşacağız

Haberin Devamı
YORUM YAZ