MENÜ

Demirören'e ödeme yok!

Beşiktaş'ta 8 sene görev yaptığı dönemden 103 milyon TL'lik alacağı bulunan Yıldırım Demirören, parasını istemesine rağmen Fikret Orman yönetiminden kendisine bir ödeme yapılmadı. Kulüp üyelerinin, bu konuda Orman'dan, “Bağış sözü var, 1 kuruş bile vermeyin” isteğinde bulunduğu öğrenildi.

Demirören'e ödeme yok!

Siyah-Beyazlı yönetim, 2004-12 yılları arasında Beşiktaş’ta görev yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in kulübe yaptığı 103 milyon TL’lik harcamanın bedelini geri istemesine rağmen hâlâ bu isme herhangi bir ödemede bulunmadığı ortaya çıktı.

Beşiktaş’ın başına Fikret Orman’ın gelmesinin ardından bu miktarın 63 milyon TL’lik bölümünü Demirören’in şirketleriyle yapılan sponsorluk anlaşmasıyla karşılayan idareciler, geri kalan 40 milyon TL’lik bedeli ödemeyi taahhüt etmesine rağmen kulüp kasasından 1 kuruş bile çıkmadı. Vodafone Arena için Spor Toto’yla yapılan 50 milyon TL’lik anlaşmanın ardından buradan gelecek parayla eski başkanın borcunu ödemeyi planlayan yönetim, kulübün mali olarak sıkıntılı olması sebebiyle bu düşüncesinden vazgeçti.

Üyeler eski başkana öfkeli

Yıldırım Demirören’in Beşiktaş’taki son Genel Kurul toplantısında bütün alacaklarını bağışladığını açıklamasına rağmen sonraki süreçte parasını istemesinden dolayı, kulüp üyelerinin eski başkana kızgın olduğu biliniyor. Konuyla ilgili olarak birçok üyenin Başkan Fikret Orman’a, “Demirören’in bağış sözü var, kesinlikle kulübün kasasından kendisine 1 kuruş bile ödeme yapmayın” isteğinde bulunduğu bildirildi.

Senetler işleme konulmadı

Kulüpteki 40 milyon TL’lik alacağı için Siyah-Beyazlılar’dan 9 ayrı senet alan Yıldırım Demirören’in, tarihleri geçmesine rağmen hiçbirini işleme koymadığı biliniyor. Başkan Fikret Orman’ın, bir yandan stat inşaatı devam ederken diğer yandan kulüp çalışanları ve oyuncuların ücretlerini aksatmamaya çalıştıkları bu zorlu dönemde Demirören’in bu tutumundan dolayı memnun olduğu biliniyor.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ