Chelsea resmen açıkladı: Pochettino'nun yerine Guardiola'nın eski yardımcısı

Sezonun sona ermesinin ardından Mauricio Pochettino ile yollarını ayıran Chelsea'de teknik direktörlük görevine Pep Guardiola'nın eski yardımcısı getirildi. İşte detaylar...

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'i 63 puanla altıncı sırada tamamlayan Chelsea'de sezon sonunda Teknik Direktör Mauricio Pochettino ile yollar ayrılmıştı. Bir süredir Arjantinli teknik adamın yerine gelecek isimle ilgili görüşmeler yapan Maviler sonunda yeni menajerini resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Chelsea, geçtiğimiz sezon İngiltere Championship'te Leicester City'i Premier Lig'e çıkaran İtalyan teknik adam Enzo Maresca'yı resmen açıkladı.

MARESCA'DAN AÇIKLAMA

Maresca ise şunları söyledi: 'Dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Chelsea'ye katılmak her antrenör için bir hayaldir. Bu nedenle bu fırsat beni çok heyecanlandırıyor.

Kulübün başarı geleneğini sürdüren ve taraftarlarımızı gururlandıran bir takım geliştirmek için çok yetenekli bir oyuncu ve personel grubuyla çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

İngiliz devinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Maresca yeni görevine 1 Temmuz 2024'te beş yıllık bir sözleşme ile başlayacak ve kulübün bir yıl daha opsiyonu olacak.

Haberin Devamı

Chelsea'nin sportif direktörleri Laurence Stewart ve Paul Winstanley şunları söyledi: 'Enzo'yu Chelsea'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi heyecan verici ve tanımlanabilir bir tarzla etkileyici sonuçlar elde edebilen mükemmel bir koç olduğunu kanıtlamıştır.

'Enzo göreve gelmeden önce yaptığımız görüşmelerde bizi derinden etkiledi. Hırsları ve çalışma ahlakı kulübümüzünkilerle örtüşüyor. Onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Chelsea resmen açıkladı: Pochettinonun yerine Guardiolanın eski yardımcısı

Chelsea'nin sahibi olan şirketten yapılan açıklamada ise; "Enzo'yu Chelsea ailesine kattığımız için çok heyecanlıyız. Kendisini ve spor ekibinin geri kalanını potansiyellerini ve önümüzdeki yıllarda beklentilerimizi yerine getirmeleri için desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.

Kendisi son derece yetenekli bir antrenör ve liderdir ve Kulübümüz için vizyonumuzu ve rekabetçi hedeflerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olacağından eminiz."

Chelsea resmen açıkladı: Pochettinonun yerine Guardiolanın eski yardımcısı

 

YORUM YAZ