Bursaspor 2 stad istiyor

Bursaspor yönetimi yeni yapılacak stada ek olarak, Atatürk Stadı'nın kapasitesini arttırmak istiyor.

Bursaspor 2 stad istiyor

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursa Atatürk Stadı’nın kapasitesinin artırılması için bazı projeler geliştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Yazıcı, kulübün resmi internet sitesine yer alan açıklamasında, Bursa’ya 44 bin seyirci kapasiteli bir stat yapılması için çalışmalar sürerken, mevcut stadın da yenilenerek kapasitesinin arttırılması düşüncesini taşıdıklarını belirtti.

Bursasporlu taraftarlardan da Bursa Atatürk Stadı’nın aynen korunması yönünde talepler aldıklarını ifade eden Yazıcı, iki stadın Bursaspor’un gücüne güç katacağına işaret etti.

Yazıcı, tribünlerin her maçta tam dolu olmasının beklenemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Bursa Atatürk Stadı’nın kapasitesini artırmak için kulüp olarak bazı projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Çünkü bu işin Bursaspor’un her bakımdan yararına olacağına inanıyoruz. Yeni stat yapılabilir ama Atatürk Stadı mutlaka elde kalmalıdır. Yeni stat 44 bin kişilik olacağına göre, her maç tribünlerin tam olarak dolması beklenemez. Bu yüzden büyük maçların haricinde, tribün baskısını tam olarak rakibe hissettiremeyiz. Ancak, 27-28 bin kişilik hale getireceğimiz Atatürk Stadı’nda büyük maçların haricindekileri oynarsak, hem tribün baskısı tam olarak devam edecek hem de Bursaspor daha fazla para kazanacaktır."

Yeni stadın inşaatında geçecek sürede Avrupa kupası maçları dahil Atatürk Stadı’nın daha olumlu kullanılmış olacağını belirten Yazıcı, "Bunların hepsini alt alta koyup toplarsak, ortaya Bursaspor için daha olumlu işler çıkmaktadır. Ben bunu kendi hayrıma istemiyorum. Bizler bugün varız, yarın yokuz. Fakat 2 stadın Bursaspor’un gücüne güç kattığını gördükçe gurur duyanlar arasına katılmak istiyoruz. Hazırlamaya çalıştığımız projelerin amacı budur" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ