MENÜ

Bursaspor 4-3 İstanbul Başakşehir

Bursaspor ile Başakşehir'in çeyrek final mücadelesi golsüz bitti, uzatmaya gitti. Timsah'ın Şamil'le golüne konuk ekip Mehmet Batdal'la karşılık verdi. Penaltılarda rakibine 4-3'lük üstünlük kuran Bursaspor son 8'e adını yazdırdı.

Bursaspor 4-3 İstanbul Başakşehir

Kupada çeyrek finale kalma mücadelesinin Bursa ayağında tatsız tuzsuz bir ilk yarı izledik. Aslında ev sahibi hemen hemen tam kadro sahaya çıkmıştı ve bir anlamda kupaya göz diktiğinin mesajını veriyordu. Başakşehir’de ise ligde mücadele eden kadrodan ayrı bir 11 sahada vardı. Çok gol atan ve iyi hücum yapan Bursaspor’un ilk 45’te etkili olduğunu söylemek zor. Hava şartlarına rağmen zemin yeteri kadar iyiydi. Ancak 30’da Emre, 35’te Mossoro sakatlanıp oyundan çıktılar. Oyuna gelince; 19’da Fernando’nun şutu Bursaspor adına, 23’te ise Rotman’ın Başakşehir adına kaleyi yokladığını gördük. 41’de Fernandao gelen ortaya 6 pasta ayağını koydu, top üstten dışarı gitti. İlk yarı böyle bitti.

Uzatmada dirildiler

İkinci yarıda Bursaspor baskının meyvesini 55’te aldı. Uğur’un Fernandao’ya yaptığı şarjı Cüneyt Çakır penaltı ile cezalandırdı. Ama Brezilyalı, kalenin üstünden dışarı attı. 90 dakika golsüz sona erince maç uzatmaya gitti. Uzatmalar normal sürenin tersine müthiş hareketliydi. 92’de Josue’nin serbest atışında Ozan düşürdü ve Şamil fileleri sarstı: 1-0. 97’de ise konuk ekibin golü geldi. Visca’nın ortasına yükselen Mehmet Batdal skoru dengeledi: 1-1. 120 dakika sonunda eşitlik bozulmadı. Penaltılarda kazanan Bursaspor çeyrek finale yükseldi.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ