Bizim Takım şampiyonu belirledi: Galatasaray

'Bizim Takım'a ''Kim şampiyon olur?'' diye sorduk, yüzde istedik. İşte sonuçlar...

Bizim Takım şampiyonu belirledi: Galatasaray

Türkiye'nin en saygın spor yorumcuları Ali Ece, Mehmet Demirkol, Cem Dizdar, Deniz Çoban ve Zafer Büyükavcı'nın moderatörlüğünü yaptığı 'Bizim Takım', Süper Lig'deki şampiyonluk ve kümede kalma yarışını yorumladı.

Haberin Devamı

'GALATASARAY ŞAMPİYON'

ZAFER BÜYÜKAVCI: Ligin boyu iyiden iyiye kısaldı. Başakşehir’in kayıpları sürüyor. Galatasaray çok önemli derbiyi kazandı; Beşiktaş yarışta hayli geride kaldı. Kalan 3 hafta öncesinde şampiyonluk yüzdeleri size göre nasıl değişti?

MEHMET DEMİRKOL: ‘Başakşehir son 6 haftalık puan cetvelinde 12. sırada’

'Oyun kaliteleri ve rakip formlarına bakıldığında; 3 takımın da kalan 3 maçta tulum çıkartmaları çok zor..'

Başakşehir ve Galatasaray önümüzdeki 2 maçlarını kazanırsa tur atacak. Beşiktaş ise rakiplerinin puan kaybını bekleyecek. Sonra da 33. haftada berabere kalmalarını. Tabii onlar da Trabzon deplasmanına çıkacaklar. Oyun kaliteleri ve rakip formlarına bakıldığında; 3 takımın da kalan 3 maçta tulum çıkarması çok zor.

Başakşehir son 6 haftada 1 galibiyet alabildi. Ve bu 6 haftalık puan cetvelinde 12. sıradalar. Maç istatistiklerinde 1 kategori dışında hiçbir değişiklik yok halbuki. Ama şutları gole çevirme oranları; yüzde 15’ten yüzde 6’ya düşmüş. Atamadıkça geriliyorlar, gerildikçe atamıyorlar. Avcı buna çare bulamadı. Öte yandan Terim stresi mükemmel yönetiyor. Hatta zaman zaman kendisi gerginliği yaratıp bundan motivasyon çıkarıyor. Şenol Güneş ve Avcı buna cevap veremiyor. Bu ligin kuşkusuz ‘Büyük Ustası’ o. Hedefe varırsa bitirdiği 9 sezonun 8’inde şampiyon olmuş, Galatasaray’ın toplam şampiyonluklarının 3’te 1’inden fazlasına damga vurmuş olacak. Buradan kolay kolay kaybetmez. Başakşehir’e yenilmeyeceğini düşünüyorum, ama Rize maçı zorlu geçecektir.

Haberin Devamı

ALİ ECE: ‘Terim iyi taktisyen ama asıl kozu, motivasyon gücü...’

'Beşiktaş 6’da 6 yaparak momentum avantajı yakalamıştı. Derbi yenilgisiyle bunu yüzde 90 oranda kaybetti..'

Şampiyonluk yarışında yüzdeler kökünden değişti. Beşiktaş 6’da 6 yaparak momentum avantajı yakalamıştı, arkadan jet gibi geliyordu ancak derbi yenilgisiyle bunu yüzde 90 oranda kaybetti. Artık Galatasaray’ın şampiyonluk şansı yüzde 85, Beşiktaş’ın yüzde 5, Başakşehir’in yüzde 10. Başakşehir’in oranı, Galatasaray ile maçı olduğu için teorik bir yüzde. Pratikte, Türk Telekom’da Galatasaray’ın Başakşehir’i yenip şampiyonluğunu ilan edebilme oranı daha yüksek. Başakşehir toparlanamıyor, Galatasaray ise Terim’in camiayı mobilize etmesi motivasyonuyla arkasına büyük bir rüzgâr aldı, o rüzgâr takım içindeki salt futbola değin sorunları örtecek kadar etkili. Yayıncı kuruluş ödülleri gibi tartışmaların hepsini Terim motivasyon açısından Galatasaray lehine çevirdi. Terim tabii ki iyi bir taktisyen de ama en önemli kozu her zaman motivasyon gücü ve camiayı kimsenin olmadığı kadar mobilize edebilme potansiyeli.

Haberin Devamı

CEM DİZDAR: ‘Başakşehir’in şansı yüzde 45 de olabilir, ama...’

'Galatasaray’ın belirsiz deplasman performansı ve Başakşehir’in kazanmaya başlaması öngörüsü yüzdeyi değiştirir...'

Başakşehir’in ligin sonuna doğru tahmin edilemez yuvarlanışı, şampiyonluk ibresini kuşkusuz Galatasaray’a çevirdi. Bu soruya ikili yanıt vermek daha doğru olur. İlki, Galatasaray’ın belirsiz deplasman performansı ve Başakşehir’in kronik kazanamama problemlerini aşabileceği öngörüsü birlikte düşünülerek kurulabilir: Galatasaray: Yüzde 55... Başakşehir: Yüzde 45... Beşiktaş: Yüzde 10... Ancak bir de takım genetiğinin anlattığı var ki, orada oranların şöyle tecelli etmesi büyük ihtimal: Galatasaray: Yüzde 85... Başakşehir: Yüzde 10... Beşiktaş: Yüzde 5...

Haberin Devamı

DENİZ ÇOBAN: ‘Beşiktaş’a oyuna devam edecek kart gelmedi...’

‘Hakem hatası’ diyelim, ‘teknik yanlışlar’ diyelim, ‘kötü oyun’ diyelim. Gerçek şu: Beşiktaş havlu attı!'

“Oynanan her haftadan sonra kartlar tekrar dağıtılır” demiştim. Öyle de oldu. Kartlar tekrar dağıtılınca, Beşiktaş’a oyuna girebilecek kart gelmedi. Bu saatten sonra masada Başakşehir ile Galatasaray baş başa kaldı. ‘Hakem hatası’ diyelim, ‘teknik yanlışlar’ diyelim, ‘kötü oyun’ diyelim; ne dersek diyelim... Sonuçta gerçek şu: Beşiktaş havlu attı! Geçtiğimiz hafta hiçbir takımın 4’te 4 yapamayacağını ifade etmiştim... Son üç haftada da ne Başakşehir’in ne de Galatasaray’ın 3’te 3 yapacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın puan kaybı bu hafta ya da düşme hattında kalırsa son hafta Sivas maçında olabilir. Galatasaray’ın içerideki Başakşehir maçı düğümü çözecek. Ben maçta Galatasaray’ı galibiyete çok yakın görüyorum. O yüzden, “Şampiyonluk yüzde 65 oranla Galatasaray’a yakın, Başakşehir yüzde 35 şansa sahip!” diyorum.

Haberin Devamı

''AKHİSAR İLE BURSA DÜŞTÜ. ERZURUM DA ÜÇÜNCÜ ADAY''

ZAFER BÜYÜKAVCI: Küme düşme hattını yüzde vererek nasıl değerlendirirsiniz?

MEHMET DEMİRKOL: ‘Şampiyonluktan sonra acı verici’

Öngörüde bulunmak kolay değil. Akhisar’a en yakın takım Bursa. Mükemmel oynadıkları maçlarda dahi gol bulamayıp puan kaybettiler. Bu hafta Antalya maçını kazanıp, Göztepe’yi beklemekten başka çareleri yok. Şampiyonluğun üzerinden 10 yıl geçmeden bu duruma düşmüş olmaları acı verici. Erzurum ve Göztepe için durum farklı. Ufak nüanslarla şimdiden 40 puanın üzerinde olabilirlerdi. Bu 2 takımdan birinin düşme ihtimali oldukça yüksek olsa da, 2 takım da seri yakalayıp 37 puanlılardan birini de alta alabilirler.

CEM DİZDAR: ‘Kasımpaşa için bile risk var...’

Akhisar dipte kaldı ve düştü gibi görünüyor. Bursa, Erzurum, Göztepe ile eşit puandaki Ankaragücü, Kayseri, Fenerbahçe ve Sivas arasındaki sıralamada, (ki buraya Kasımpaşa bile dahil olabilir) son üçlü şöyle olursa hiç şaşırmam!

16- Sivas

17- Bursa

18- Akhisar

ALİ ECE: ‘Mesut Bakkal’ın elinde kadro yok’

Göztepe, Tamer Tuna ile yollarını hiç ayırmamalıydı. En tehlikeli virajda usta bir şoför edasıyla takımını tekrar yola sokmayı başardı Tuna. Bu haftalarda momentumu yakalamak, fark yaratır. Erzurum da son 4 maçın 3’ünü kazandı, çünkü onlar da oyuncu malzemesi ile uyumlu hocayı buldular ancak geç kaldılar. Bursa bunu başaramadı. Çünkü Mesut Bakkal’ın elinde, kümede kalma mucizesi yaratan kısa vadeli ofansif oyunu oynayabilecek bir kadro yok şu an! Göztepe, Bursa deplasmanına gelecek, düğüm o maçta ve Erzurum’un iki deplasmanda alacağı puanlar ölçüsünde çözülür. Bursa yüzde 32, Erzurum yüzde 33, Göztepe yüzde 35 oranda düşmez.

DENİZ ÇOBAN: ‘%60 Erzurum %35 Göztepe’

Akhisar artık düştü! Kurtarma şansı sıfır. Bursa hiç ümit vermiyor. Sonraki en büyük aday onlar. Göztepe kendi göbeğini kendisi kesecek fikstüre sahip. Erzurum’un ‘düştü’ derken çıkışa geçmesi onlar için müthiş özgüven. 3. takım yüzde 60 ihtimalle Erzurum olur. Göztepe yüzde 35 ihtimalle düşebilir. 37 puanlı takımlardan birisi altta kalacaksa (küçük bir ihtimal de olsa) Sivas 3 haftayı puansız kapatabilir.

YORUM YAZ