(ÖZET) Trabzonspor - Beşiktaş maç sonucu: 1-1

Süper Lig'de 5. haftanın maçı Akyazı'da oynandı, Trabzonspor ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Papara Park'ta oynanan 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Fırtına, 13. dakikada Visca'nın gördüğü kırmızı kartla maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynarken yeni teknik direktörü Şenol Güneş'le çıktığı ilk sınavdan beraberlikle ayrıldı.

Uğurcan Çakır damgası!

Trabzonspor'un milli kalecisi Uğurcan Çakır, dev maça damga vuran isim oldu. Karşılaşmayı 6 kurtarışla tamamlayan Uğurcan, takımına puanı getiren isimlerin başında geldi.

Haftanın maçında kazanan yok

Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Ev sahibi ekip, 13. dakikada Visca'nın gördüğü kırmızı kartla maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynadı. Fırtına, Şenol Güneş'le çıktığı ilk maçından beraberlikle ayrılırken puanını 3'e yükseltti. Kartal ise 10 puana ulaştı.

Cihan Çanak korkuttu

Felix Uduokhai ile çıktığı kafa topu mücadelesinde Cihan Çanak hareketsiz bir şekilde yerde kaldı, sağlık ekipleri sahaya girdi. Olaya müdahale eden Trabzonspor sağlık ekibi değişiklik istedi. Cihan Çanak, oyundan sedyeyle çıktı ve Ozan Tufan oyuna girdi.

Haberin Devamı

Hızlı gelişen Trabzonspor hücumunda savunma arkasına sarkan Banza, şut açısı yaratamadan önce araya Felix Uduokhai girdi ve tehlikeyi önledi.

Rafa Silva estetik bir topuk vuruşuyla Trabzonspor kalesini yokladı, ters ayakta yakalanmasına rağmen Uğurcan Çakır müthiş bir kurtarışa imza attı.

Masuaku, sol kanattan üst üste çalımlarla topu sürükledi ve ceza alanına girdi. Tecrübeli sol bekin yaptığı sert ortada topa kimse dokunamadı.

Haberin Devamı

İlk 45 dakika Okay Yokuşlu ve Gedson Fernandes'in karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

Son anda Uğurcan!

Rafa Silva'nın tek pasında kaleyi karşıdan gören Joao Mario, müthiş bir şut çıkardı. Kaleci Uğurcan, son anda topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

Enis Bardhi'nin kullandığı serbest vuruşta top barajdan döndü. Pozisyonun devamında Rashica'yı durdurarak Beşiktaş hızlı hücumunu kesen Bardhi, sarı kart gördü.

Gedson şov devam ediyor!

Gedson Fernandes, dev maçta eşitliği getirdi. Sağ kulvarı etkili kullanan Svensson'un çevirdiği topu ceza sahasında kontrol eden Portekizli, yakın mesafeden düzgün bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 7. maçında 5. golünü atan Gedson, kariyerinin en skorer sezonunu yaşıyor.

Beşiktaş, Rafa Silva ile gole çok yaklaştı. Svensson'un çevirdiği topu sağ çaprazdan kaleye gönderen Portekizli yıldız isabeti sağlayamadı.

Haberin Devamı
Perdeyi Okay Yokuşlu açtı

Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Bardhi'nin ortasında Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Trabzonspor öne geçti.

Trabzonspor'da Bardhi, Masuaku'nun sert müdahalesi sonrası yerde kaldı. Bordo Mavili ekipli futbolcular, kırmızı kart itirazı yaparken Masuaku sarı kart gördü.

Trabzonspor 10 kişi!

Edin Visca, Rafa Silva'ya yaptığı faulün ardından, VAR incelemesi sonrası 13. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Boşnak yıldız, Süper Lig'de Trabzonspor-Beşiktaş rekabeti tarihindeki en erken kırmızı kartı gören isim oldu.

Haberin Devamı
Akyazı'da ilk düdük çaldı!

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor, Beşiktaş ile kozlarını paylaşıyor. İki takım, oynadıkları maçla birlikte 140. kez karşı karşıya geliyor.

Banza ve Mario sahada!

Trabzonspor'da Banza, Beşiktaş'ta Joao Mario geldikleri gibi formayı aldılar. İki yeni transfer, zorlu maçta ilk kez Süper Lig'de görev alacaklar.

Trabzonspor-Beşiktaş ilk 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Malheiro, Savic, Denswil, Eren, Okay, Mendy, Visca, Bardhi, Orsic, Banza

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Joao Mario, Rafa Silva, Immobile

 

Beşiktaş, Trabzon deplasmanına beyaz formayla çıkacak
Beşiktaş'tan mac günü paylaşımı
Trabzonspor, Beşiktaş karşısına çubuklu forma ile çıkacak
Farklı galibiyetler

Beşiktaş, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı.

Siyah-beyazlılar ayrıca, bordo-mavili ekibi 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995'te de 4-0 yendi.

Trabzonspor ise Beşiktaş'a karşı en farklı galibiyetini 11 Mart 1997'de Ankara'daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0'lık sonuçla elde etti.

Trabzonspor evinde üstün

Bordo-mavili takım, Beşiktaş'ı sahasında ağırladığı lig maçlarında üstün durumda bulunuyor.

İki takım Trabzon'da 49 kez karşı karşıya gelirken, bordo-mavili ekip bu maçların 24'ünü kazanmayı başardı. Beşiktaş 15 kez sahadan galip ayrılırken, taraflar 11 müsabakada ise eşitliği bozamadı. 2023-24 sezonu ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı bordo-mavililer 3-0 kazanmıştı. Aynı dönem iki takım arasında oynanan karşılaşmada Trabzonspor'un başında Hırvat teknik adam Nenad Bjelica, Beşiktaş'ın başında ise Şenol Güneş bulunuyordu. Sonraki süreçte her iki takım da teknik direktör değişikliğine giderek hocaları ile yollarını ayırmış bordo-mavili takımın başına ise Abdullah Avcı getirilmişti. 2024-25 sezonuna da Avcı ile başlayan Trabzonspor tecrübeli teknik adamla ligin 2'nci haftasında oynanan Eyüpspor maçı sonrası yolları ayırarak Şenol Güneş'le anlaşma sağladı.

Öte yandan iki takım en son 2023-24 Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelmiş ve Beşiktaş müsabakayı 3-2 kazanarak kupanın sahibi olmuştu.

.

Maçın VAR hakemi Özgür Yankaya

Trabzonspor - Beşiktaş maçının VAR hakemi Özgür Yankaya, AVAR hakemi ise Kerem Ersoy olarak açıklandı.

Beşiktaş’ta gözler yıldız oyuncularda

Siyah-beyazlıların yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Rafa Silva ve İmmobile gibi isimler performansıyla dikkat çekti. Ciro İmmobile ligde oynadığı maçlarda 3 gol atarken Rafa Silva ise 2 gollük katkı verdi.

Gedson Fernandes’in yükselen form grafiği dikkat çekerken Giovanni van Bronckhorst’un sakatlıktan yeni çıkan Semih Kılıçsoy’u derbi mücadelesinde riske etmesi beklenmiyor.

MUHTEMEL 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan, Malheiro, Savic, Denswil, Eren, Okay, Mendy, Visca, Cham, Orsic, Banza
Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Musrati, Gedson, Joao Mario, Rafa Silva, Rashica, Immobile

Şenol Güneş eski takımına karşı


Trabzonspor, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 2 maçtan beraberlikle ayrıldı. İkinci haftayı bay geçen Karadeniz temsilcisinin 3. hafta müsabakası ise Avrupa kupalarındaki mücadelesi sebebiyle ertelenmişti.

Bordo-mavili takım, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde bu sezon ilk maçına çıkacak. Kariyerinde 5. kez Trabzonspor'un başına geçen Güneş, 2015-2019 ve 2022-2023'te Beşiktaş'ta da görev yapmıştı.

Trabzonspor - Beşiktaş derbisi saat kaçta, hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’de sezonun ilk derbisinde Trabzonspor ve Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Mücadeleyi Ali Şansalan yönetirken yardımcılıklarını ise Serkan olguncan ve Mustafa Savranlar yapacak.

Papara Park’ta oynanacak kritik mücadele 15 Eylül Pazar günü saat 20.00’da başlayacak. Derbi heyecanı beIN Sports 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

YORUM YAZ