(ÖZET) 6 GOLLÜ ÇILGIN MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI! Lugano-Beşiktaş maçı sonucu: 3-3 | Beşiktaş tur şansını Dolmabahçe'ye bıraktı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Lugano ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada goller adeta yağmur gibi gelirken, maç 3-3'lük skorla sona erdi. Bu sonucun ardından siyah-beyazlılar tur şansını rövanşa bıraktı.

KAZANAN ÇIKMADI

Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Lugano ile kozlarını paylaştı. Müsabaka 3-3'lük skorla sona erdi.

Beşiktaş'ın gollerini 21'de ve 52'de Gedson Fernandes, 55'te ise Al-Musrati kaydetti. Lugano'nun golleri 34'te Bislimi, 56'da Steffen ve Paulista'nın 63'te kendi kalesine attığı golle geldi.

Müsabakanın rövanşı, 29 Ağustos'ta Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak.

BEŞİKTAŞ'TA DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ta Muçi ve Mustafa Erhan Hekimoğlu oyuna dahil oldu. Immobile ve Rashica kenara geldi.

SKORA DENGE GELDİ

Beşiktaş'ta Gabriel Paulista, ceza sahası içinde yaptığı ters vuruş sonrası top yakın köşeden ağlarla buluştu: 3-3

Haberin Devamı
LUGANO FARKI 1'E İNDİRDİ

Ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Steffen, Aliseda'nın pasının ardından gelişine vurdu, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlarla buluştu: 2-3

FARK 2'YE ÇIKTI

Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı! Sol kanattan kullanılan kornerde kafa topuna çıkan Al Musrati, meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-3

BEŞİKTAŞ TEKRARDAN ÖNE GEÇTİ

Gedson Fernandes bir kez daha sahneye çıktı ve Beşiktaş ön geçti! Rafa Silva'nın muhteşem pasında Gedson Fernades ceza sahası içinden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Maçın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik skorla sona erdi.

SKOR EŞİTLENDİ

Lugano'da Bislimi attı, skor dengelendi! Zanotti'nin sağ kanattan içeriye çevirdiği topu kontrol eden Bislimi vuruşunu yaptı, yerden giden top kaleci Mert'in sağından ağlarla buluştu: 1-1

Haberin Devamı
BEŞİKTAŞ ÖNE GEÇTİ

Gedson Fernandes attı, Beşiktaş öne geçti! Sol kanatta topla buluşan Gedson, ceza sahasının içine girdi ve yakın direğe doğru şutunu çekti. Meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla buluştu: 0-1

RASHICA UZAKTAN DENEDİ

Beşiktaş'ın atağında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rashica, uzaktan kaleyi denedi. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

SON ANDA SAVUNMA

Beşiktaş atağında ceza sahası içi sağ çarpazında topla buluşan Immobile soluna pasını aktardı, arka direkte Lugano savunması topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

'İYİ BİR KADROMUZ VAR'

İlk 11'deki değişiklikle ilgili konuşan Van Bronckhorst, ''Bu taktiksel bir değişiklik. Maçı kazanacak oyun planını hazırlamaya çalışıyorum. İyi bir kadromuz var. Fazla seçeneğimiz oluyor. Bu maçın 11'ini de elimizde olan kadrodan en iyisini seçmeye çalıştım." yorumunu yaptı.

'İYİ BİR SONUÇLA DÖNMEK İSTİYORUZ'

Beşiktaş teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, müsabaka öncesi açıklamalarda bulundu.

Van Bronckhorst takımının iyi performans gösterdiği dile getirerek, "Sezona başlangıcımızdan dolayı çok mutluyum. Takımımız iyi bir performans gösteriyor. Böyle devam etmek istiyoruz. Seviyeyi yüksek tutma niyetindeyiz. Gruplara katılmak için önemli bir adım atıp, İstanbul'a iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz." dedi.

Sözlerine devam eden Hollandalı hoca, "Uzun bir kariyerim oldu. Harika teknik direktörlerle, harika takımlarla çalıştım. Harika takımlarda oynadım. Çok fazla şey öğrendim. Oynadığım tüm hocalardan bir şeyler öğrendim ve hala da öğreniyorum. Hücum futbolu oynatmak istiyorum. Taraftarlarımıza da keyif veren bir futbol izletmek istiyoruz. Bu her zaman olmuyor ama biz bunu yapmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İLK 11'LER BELLİ OLDU

Lugano: Saipi, Zanotti, Papadopoulos, El Wafi, Valenzuela, Bislimi, Doumbia, Mahmoud, Steffen, Alisade, Vladi.

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Emirhan, Masuaku, Al-Musrati, Ndour, Gedson, Rashica, Rafa, Immobile.

 

Beşiktaş, Lugano maçına beyaz formayla çıkacak
Beşiktaş'tan taraftarlara 'ceza' uyarısı

Beşiktaş, Lugano maçını tribünde izleyecek olan siyah-beyazlı taraftarlara uyarıda bulundu. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UEFA, geçtiğimiz sezon UEFA Konferans Ligi eleme turunda KF Tirana ile deplasmanda oynadığımız müsabakada meydana gelen tribün olayları nedeniyle kulübümüze deplasmandaki Avrupa kupası maçlarımız için taraftarlarımıza bilet satışına yasak getiren bir ceza vermişti. Söz konusu ceza daha sonra girişimlerimiz neticesinde 8 Ağustos 2025’e kadar denetimli serbestliğe çevrilmişti.

'TRİBÜN OLAYLARI MEYDANA GELMESİ HALİNDE...'

Lugano ile oynayacağımız maçta tribün olayları meydana gelmesi halinde bir sonraki deplasmanda oynayacağımız Avrupa kupası maçında taraftarlarımız deplasman tribününde yer alamayacaktır. Kulübümüzün maddi manevi zarara uğramaması ve taraftarlarımızın gelecekteki maçlarımızda tribünlerde yer alabilmeleri adına Lugano maçını tribünden izleyecek taraftarlarımızdan maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar sadece takımımızı desteklemelerini önemle rica ederiz."

Beşiktaş'ın kadrosu:

Siyah Beyazlı takımın Lugano maçları için UEFA'ya bildirdiği kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleci: Ersin Destanoğlu, Mert Günok

Defans: Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Omar Colley, Necip Uysal, Bakhtiyor Zaynutdinov, Arthur Masuaku, Emirhan Topçu

Orta saha: Milot Rashica, Salih Uçan, Demir Ege Tıknaz, Ernest Muçi, Moatasem Al-Musrati, Jean Onana, Cher Ndour, Can Keleş, Gedson Fernandes

Forvet: Semih Kılıçsoy, Vincent Aboubakar, Ciro Immobile, Rafa Silva, Jackson Muleka

Lugano, Türk takımlarına yabancı değil

Lugano, 1 yıl dolmadan Türk takımlarıyla 3'üncü kez eşleşerek tanıdık bir takım haline geldi. Geçen sezon Konferans Ligi'nde Beşiktaş'la aynı grupta yer alan Lugano, evindeki maçı 2-0 kaybederken, İstanbul'da 3-2 galip gelmişti. Bu sezon başında Şampiyonlar Ligi 2'nci Eleme Turu'nda Fenerbahçe ile eşleşen İsviçre ekibi bu maçları 4-3 ve 2-1'lik skorlarla kaybetmişti.

Muleka, İsviçre'ye götürülmedi

Siyah Beyazlılarda karşılaşma öncesi sakat ve cezalı futbolcu bulunmazken, transfer görüşmelerinde bulunan Muleka İsviçre'ye götürülmedi.

Lugano-Beşiktaş muhtemel 11'ler:

Lugano: Saipi, Papadopoulos, El Wafi, Zanotti, Grgic, Bottani, Doumbia, Mai, Cimignani, Bislimi, Aliseda

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Rashica, Al Musrati, Gedson, Silva, Semih, İmmobile

Lugano-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bu akşam Thun Arena'da oynanacak ve saat 21:30'da başlayacak Lugano-Beşiktaş maçı S Sport Plus'tan canlı yayınlanacak. Danimarkalı hakem Morten Krogh'un yöneteceği mücadelenin canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Kartal, Avrupa'da da iddialı!

Yeni teknik direktör Giovanni Van Bronckhorst'un saha kenarında, yeni transferler Rafa Silva ve Ciro İmmobile'nin de saha içindeki liderlikleriyle, seyir zevki yüksek bir futbol oynayan Beşiktaş, Lugano'yu da geçerek UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak ve Avrupa'da da adından söz ettirmek istiyor.

Art arda flaş galibiyetler

Siyah Beyazlılar, Süper Kupa'da Galatasaray'ı 5-0, ligde Samsunspor'u 2-0 ve Antalyaspor'u 4-2 yenerek sezona flaş galibiyetlerle başladı.

Play-Off'ta rakip Lugano

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano'ya konuk olacak.

YORUM YAZ