Beşiktaş'tan fark yaratan istatistik! Avrupa'nın devleriyle yarışıyor...

Beşiktaş, bu sezon sergilediği performansla Avrupa'nın en öne çıkan takımlarından biri olmayı başardı. Siyah-Beyazlılar, şu ana kadar çiziği tablo ile Avrupa'nın en efektif takımları arasında yer alıyor.

Beşiktaş'tan fark yaratan istatistik! Avrupa'nın devleriyle yarışıyor...

Süper Lig'in 6. haftasında sahasında ağırladığı Eyüpspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, sezona yaptığı iyi başlangıcı sürdürdü. Siyah-Beyazlılar, beklentilerin altında kalan sezonun ardından yeni sezona fırtına gibi girmiş durumda.

Haberin Devamı

GVB İLE NAMAĞLUP!

Beşiktaş, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ile kazanma alışkanlığı yakaladı. Siyah Beyazlı takım geride kalan 8 resmi maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alırken mağlubiyet yüzü görmedi. Oynattığı futbolla beğeni toplayan Hollandalı teknik adam, kısa sürede Kartal’a alışkın olduğu hücum takımı kimliğini kazandırdı. Van Bronckhorst ile Lugano ve Trabzonspor deplasmanlarından beraberlikle dönen Beşiktaş, İstanbul’da oynadığı tüm maçları kazandı. Lugano deplasmanında 3-1 öne geçmesine rağmen sahadan 3-3’lük skorla ayrılan Kartal, Trabzon’dan 1-1’lik beraberlikle dönmüştü.

Beşiktaştan fark yaratan istatistik Avrupanın devleriyle yarışıyor...

HÜCUM HATTINA GÜVEN TAM

Siyah-Beyazlı takım, geçen sezon Süper Lig’de oynadığı ilk 5 maçta 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik alırken 8 puan kaybetmişti. Beşiktaş bu sezon Giovanni van Bronckhorst’la ligdeki 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve sadece 2 puanlık kayıp yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçına yarın akşam Amsterdam deplasmanında çıkacak olan Kara Kartal, formda hücum hattıyla beraber Ajax’ı devirip namağlup şekilde yoluna başarıyla devam etmeyi amaçlıyor. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un, bu konuda özellikle formda hücum hattına güveni tam...

Haberin Devamı

Beşiktaştan fark yaratan istatistik Avrupanın devleriyle yarışıyor...

DEVLERLE YARIŞIYOR!

Yeni sezona yeni teknik direktörü ve yıldızlarıyla birlikte giriş yapan Kara Kartal, gösterişli futboluyla dikkat çekiyor. Açılışı, Süper Kupa’da Galatasaray karşısında 5-0’lık skorla yapan Siyah-Beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Lugano’ya 2 maçta 8 gol atarak gruplara kalmayı başarmıştı. Süper Lig’de de yoluna namağlup olarak devam eden Beşiktaş; Samsunspor’u 2-0, Antalyaspor’u 4-2, Sivasspor’u 2-0 ve Eyüpspor’u da 2-1 yenip Trabzonspor’la 1-1 berabere kalmıştı. Resmi olarak bu sezon henüz 8 maça çıkmasına rağmen rakip fileleri tam 24 kez sarsan Beşiktaş, hücum efektifliği konusunda Avrupa’nın devleriyle yarışıyor.

Beşiktaştan fark yaratan istatistik Avrupanın devleriyle yarışıyor...

PSG, 18'DE KALDI

Almanya Bundesliga devi Bayern Münih, bu sezon attığı 29 golle maç başına 4.83’lük bir istatistik tutturarak hücum efektifliği konusunda zirvede yer aldı. İkinci sırada ise 28 golle maç başına 3.5 gol istatistiği yakalayan Hollanda ekibi Eindhoven var. Portekiz temsilcisi Sporting, 27 gol ve 3.38’lik oranla listede üçüncü konumda. Katalan devi Barcelona, 23 gol ve 3.29’luk ortalamayla dördüncü konumda olurken Beşiktaş da 24 gol ve maç başına 3 gol ortalamasıyla listede beşinci sırada yer aldı. Avrupa’nın ilk 10 en skorer listesinde Kartal’ın ardından Fransa Lig 1 devi Paris Saint Germain, 18 gol ve 3 gol ortalamayla altıncı sırada yer alırken onu; Marsilya, Leverkusen, Stuttgart ve Nice takip etti.

Haberin Devamı

 

Beşiktaştan fark yaratan istatistik Avrupanın devleriyle yarışıyor...

YORUM YAZ