Beşiktaş'ta Ajax depremi! Hezimet sonrası bileti kesildi

Beşiktaş'ın 4-0'lık Ajax mağlubiyetinin ardından taşlar yerinden oynamaya başladı. Giovanni van Bronckhorst'un Gedson ve Rafa'nın bölgelerini değiştirmesi takımı olumsuz etkiledi. Onana ile Al-Musrati tercihi de "Dinamizm" katmadı. 17'lik Mustafa sahada kayboldu. Bu arada Siyah-Beyazlılar'da ocak ayında gönderilecek ilk oyuncu da belli oldu.

Beşiktaş'ta Ajax depremi! Hezimet sonrası bileti kesildi

Kartal'da göz göre gelen hezimetin şifreleri ortaya çıkarken, ocak ayında gönderilecek ilk oyuncu da netleşti. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçından 4-0'lık ağır bir mağlubiyet alarak ayrıldı. Deplasmanda Ajax'a kaybeden Siyah-Beyazlılar, maç boyunca etkisiz kaldı ve rakibine de yediği goller dışında çok sayıda pozisyon verdi.

İşte Beşiktaş'ta ağır mağlubiyetin nedenleri:

Giovanni van Bronckhorst sorumluluğu üstlendi

1- FAUL BİLE YAPMADILAR

Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, maça Onana ve Al-Musrati ile başladı ve bu tercihi "Amacımız dinamik olmaktı. İki 6 numarayla oynama ihtiyacı doğmuştu" şeklinde açıkladı. Ancak Beşiktaş hem ön alanda hem de savunmada bu iki oyuncudan da "dinamizm" göremedi. Maçı faulsüz kapatan ikilinin toplam kaptığı top sayısı 1, pas arası 2 oldu.

2- SAVUNMADA BÜYÜK ZAFİYET YAŞANIYOR

Eyüpspor'a karşı ligde 2-1'lik galibiyet elde ederken oldukça zorlanan ve rakibine net 3 gol pozisyonu sunan Beşiktaş bu kez kötü avlandı. Ajax 4 gol atarken 5 kez de Mert Günok'a takıldı. Beşiktaş ise maçı isabetli şut çekemeden bitirdi. Takım savunmasının gösterdiği zafiyet nedeniyle bir kez daha defans oyuncuları zor anlarla baş başa bırakıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Ajax depremi Hezimet sonrası bileti kesildi

3- GEDSON 10'A, RAFA SİLVA SOL KANADA OLMUYOR

Van Bronckhorst 3-3 biten Lugano maçında olduğu gibi Rafa'yı merkezden sola çekip Gedson'u ortada oynattı. ollandalı hocanın bu tercihi de sonuç vermedi. İki oyuncu da etkisiz kaldı.

4- KANADI KIRIK KARTAL(!)

Yaz transfer döneminin sonunda kanatta oynaması niyetiyle takıma dahil edilen Joao Mario, iki maçın ardından kulübeye çekildi. Önce Rafa, sonradan ise Semih kanatta forma giyerken bir kez daha çizgi oyuncusu eksikliği görüldü.

TAKIMIN BAŞINA GETİRMEK İSTİYORLAR

5-MUSTAFA HEKİMOĞLU TECRÜBESİZ KALDI

Immobile'nin yerine sürpriz bir şekilde Mustafa Hekimoğlu 11'de başladı. Van Bronckhorst'un bu tercihi ise gecenin tartışmalarından oldu. Henüz maç tecrübesi çok az olan 17 yaşındaki genç oyuncu, Ajax deplasmanında hiçbir varlık

gösteremedi.

6- KULÜBEDE UNUTULAN BİRÇOK YILDIZ VAR

Deneyimli hoca, sabit bir 11 üzerinden sadece 1-2 değişiklikle ilerlemeye çalışırken bazı oyuncular unutuldu. Son 3 maça da Semih Kılıçsoy yedek çıktı. Salih Uçan bu sezon 14 dakika şans buldu. Muçi kadroya dahi zor girerken Ndour ise iki maçlık aranın ardından şans bulabildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Ajax depremi Hezimet sonrası bileti kesildi

ONANA OCAK AYINDA GİDİCİ

Jean Onana, haziran ayında satış listesindeydi ancak temmuzda yapılan idmanların ardından Van Bronckhorst'un dikkatini çekmeyi başardı. Kamerunlu yıldız, hocasının arzusuyla takımda kaldı. Ancak diğer orta sahalar Ndour ve Salih Uçan'dan daha fazla forma bulmasına rağmen bunu değerlendiremedi. Artık 11'de sahaya çıkma şansı neredeyse kalmayan Onana'nın ocak ayında gönderilmesi bekleniyor.

Beşiktaşta Ajax depremi Hezimet sonrası bileti kesildi

YORUM YAZ