Beşiktaş'ta 4 yıldız futbolcu ile yollar ayrıldı! Yola devam edilmiyor

Kara Kartal’da sözleşmesi sona eren 5 isimden 4’üyle yollar ayrıldı. Joe Worrall, Rachid Ghezzal, Umut Meraş ve Cenk Tosun’la yola devam edilmiyor. Salih Uçan’ın ise durumu son yapılacak görüşmelerin ardından belli olacak.

Beşiktaş'ta 4 yıldız futbolcu ile yollar ayrıldı! Yola devam edilmiyor

Beşiktaş’ta 2023-2024 sezonunun sona ermesiyle birlikte 5 ismin sözleşmesi bitti. Joe Worrall, Rachid Ghezzal, Umut Meraş, Cenk Tosun ve Salih Uçan’ın sözleşmeleri sona erdi.

Haberin Devamı

Ara transfer döneminde İngiliz ekibi Nottingham Forest’ten kiralanan Worrall’ın satın alma opsiyonu kullanılmadı. 4 sezondur Beşiktaş forması giyen ve kontratı sona eren Rachid Ghezzal, Kasımpaşa maçı sonrası kulüp personeli ve takım arkadaşlarıyla vedalaştı.

Bu iki isme ek olarak Cenk Tosun ve Umut Meraş’la da yollar ayrıldı. Cenk’in, Eyüpspor’a imza atması bekleniyor. Umut’un ise sıradaki takımının Fransa’dan olma ihtimali yüksek. Kara Kartal’da durumu belirsizliğini koruyan Salih Uçan ile ilgili ise henüz karar verilmedi. Son haftalardaki başarılı performansıyla dikkat çeken Salih’in, kalma ihtimali bulunuyor.

Derbilerde yüzler gülmedi

Beşiktaş, Süper Lig’de sezonu derbi galibiyeti alamadan kapadı. Fenerbahçe’ye 3-1 ve 2-1’lik skorlarla kaybeden Siyah-Beyazlı takım, Galatasaray’a ise 2-1 ve 1-0’lık skorlarla yenildi. Bu sonuçlarla Kartal, 2014-2015 sezonundan sonra ligi derbilerde 3 puan alamadan kapadı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta 4 yıldız futbolcu ile yollar ayrıldı Yola devam edilmiyor

Semih Kılıçsoy zirve yaptı

Kara Kartal’ın sezon boyunca ligde attığı 52 gol 12 farklı futbolcudan geldi. Siyah-Beyazlılar’ın, ligdeki en skorer ismi 11 golle Semih Kılıçsoy oldu. Kılıçsoy’u 7 golle Colley takip etti. Cenk Tosun’un 6 golü bulunurken, Rashica ve Aboubakar da 5’şer gol kaydetti. Beşiktaş’ta Salih Uçan, Ghezzal ve Worrall’ın da 1’er golü bulunuyor. Tüm kulvarlarda ise taraftarlarına 83 kez gol sevinci yaşatan Beşiktaş’ta 12’şer golle Semih Kılıçsoy ile Vincent Aboubakar zirvede. Cenk Tosun’un 9, Colley’in de 8 golde imzası var.

En çok süre Mert Günok’ta

Siyah-Beyazlılar’da ligde 32 maçta 2 bin 544 dakika sahada kalan tecrübeli file bekçisi Mert Günok, en fazla süre alan futbolcu oldu. Mert’i, 29 müsabakada 2 bin 459 dakikayla Gedson Fernandes takip etti. 34 karşılaşmada 2 bin 346 dakika SiyahBeyazlı formayı terleten Necip Uysal da bu alanda üçüncü basamakta bulunuyor. En çok maç oynayan futbolcu unvanı da 34 mücadeleyle Cenk Tosun’da. Cenk, 34 maçta bin 951 dakika görev aldı. Muleka, Necip Uysal ile Mert Günok’un da 30 müsabakası bulunuyor.

YORUM YAZ