Beşiktaş'ın yeni transferi Joao Mario kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Beşiktaş, transferde yeni bombasını Joao Mario’yla patlattı. Yönetim, tecrübeli kanat oyuncusunu renklerine bağladı. Hücum hattının iki bölgesine ek olarak orta sahada da forma giyen Mario, sağlık kontrolü sonrası imzayı atarken "Joao Mario kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?" sorularının yanıtları da merak konusu oldu. İşte yıldız oyuncunun bilinmeyenleri...

Beşiktaş'ın yeni transferi Joao Mario kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Beşiktaş, Portekiz Ligi takımlarından Benfica’da forma giyen Joao Mario’yu kadrosuna kattı. Porto’nun altyapısında futbola başlayan Joao Mario, Portekiz’de Sporting ve Benfica formalarını giydi. Mario, Sporting’den Inter’e 2016’da transfer olurken, sonrasında West Ham United ve Lokomotiv Moskova’da da oynadı. Kariyeri boyunca 441 maça çıkan 31 yaşındaki futbolcu bu karşılaşmalarda 61 gol ve 84 asist yaptı. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, bu sezon Joao Mario’yla 8. transferini yaptı. Siyah-Beyazlılar, daha önce Ciro Immobile, Rafa Silva, Gabriel Paulista, Emirhan Topçu, Can Keleş, Felix Uduokhai ve Cher Ndour’u kadrosuna katmıştı.

Haberin Devamı

Beşiktaşın yeni transferi Joao Mario kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

4 sezonda 36 gol

31 yaşındaki orta saha oyuncusu, Portekiz kulübünde 4 sezonda toplam 149 maça çıkarken 36 gol kaydetti. Geçen sezon Benfica forması ile 51 maça çıkan Joao Mario 9 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Portekiz Milli Takımı’nda da uzun yıllar oynayan Joao Mario, görev aldığı 56 karşılaşmada 3 gol atarken 12 asist kaydetti. Beşiktaş’ın yeni transferi Joao Mario, zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralandı.

Satın alma opsiyonlu...

Beşiktaş Yönetimi bu transferde özelikle pazarlık konusunda büyük bir başarı sağladı. Beşiktaş, Joao Mario transferi için bu sezon Benfica’ya ödeme yapmayacak. Oyuncunun 5 milyon Euro’luk bonservisi 2025 Ekim ayı itibarıyla 3 taksitle ödenecek. Joao Mario ile 1+2 yıllık sözleşme imzalanacak. Joao Mario, sağlık kontrollerinden geçip imzayı attı.

Haberin Devamı

Beşiktaşın yeni transferi Joao Mario kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Joao Mario kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Joao Mario, 19 Ocak 1993 tarihinde Porto’da dünyaya geldi. Etkili sağ ayağı ve çabukluğuyla tanınan sol kanat oyuncusu 2016 yılında 35 milyon Euro piyasa değerine kadar ulaşmıştı. Porto altyapısında futbola başlayan oyuncu Sporting Lizbon, İnter, West Ham, Lokomotiv Moskova, Benfica gibi önemli takımlarda forma giydi. 2016-2017 sezonunda Sporting Lizbon takımından 44 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle İnter’e transfer olan oyuncu ses getirmişti.

ŞOK GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

YORUM YAZ