Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'tan Frankfurt maçı öncesi Semih Kılıçsoy sözleri 'O neden oynamadığını çok iyi biliyor'

UEFA Avrupa Ligi'nde evinde oynayacakları Eintracht Frankfurt maçı öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst açıklamalarda bulundu. Ajax mağlubiyeti sonrası bir reaksiyon vermek zorunda olduklarını belirten Hollandalı teknik adam, Süper Lig'deki hakem kararları hakkında gelen bir soru üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte van Bronckhorst'un açıklamalarından satır başları...

UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Beşiktaş yarın, Tüpraş Stadyumu'nda Eintracht Frankfurt ile kozlarını paylaşacak. Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Ajax'a 4-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ve savunma oyuncusu Felix Uduokhai bu karşılaşma öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Hollandalı teknik adamın açıklamalarından satır araları...

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Frankfurt maçı öncesi Semih Kılıçsoy sözleri O neden oynamadığını çok iyi biliyor

VAN BRONCKHORST'UN AÇIKLAMALARI

"Avrupa Ligi'nde ikinci maçımızı evimizde oynayacağız. Geçen haftada sonra yine reaksiyon vermeliyiz. Turnuva oynuyoruz ve kazanmamız lazım. İç sahada bunu yapmak daha kolay. Alman takımları organize ve iyi mantaliteye sahip. Eintracht Frankfurt, Bundesliga'da ikinci sırada, Avrupa'da da iddialılar. İyi bir takımla oynayacağız. En iyisini yapmak için sahaya çıkacağız."

SÜPER LİG'DE HAKEM KARARLARI

"Ligde çok maç oynadık, bir beraberliğimiz var. Diğer maçları kazandık. Kendi oyunumuza odaklanmamız gerekiyor. Hakem ve VAR kararları veriyor. Bazen bu kararlara katılmıyoruz. Ancak kararı onlar veriyor. Saygı göstermemiz lazım. Maçlar kazanmak istersiniz ama katılmasanız bile kararlara saygı göstermeniz lazım."

Haberin Devamı

'BİRİSİ Mİ AYARLIYOR?'

"Fikstüre bakınca fark ettiğim konulardan bir tanesi buydu. 8 maç zaten zorken, Avrupa dönüşü 7 deplasman maçı nasıl denk geldi bilmiyorum. Birisi mi yapıyor fikstürü yoksa algoritma mı ayarlıyor bilmiyorum. Ufak bir ihtimal, casinoda 7 kez siyahın denk gelmesi gibi diyebilirim. Sadece Twente maçı sonrası deplasmanda oynamayacağız. Belki orada ritim tutmak için deplasmanda bir hazırlık maçı ayarlayabiliriz."

'BENİM İÇİN BİR SÜRPRİZ OLABİLİR'

"Ajax maçı sonrası Eintracht Frankfurt'u yenmemiz gerekiyor. Yarın için 11 sürpriz var (Gülerek). Belki sizin için, belki benim için sürpriz olabilir. Bazen ufak sakatlıklar oluyor. Hazır olmayan oyuncular oluyor. Oyuncularla birebir görüşüyorum. Bunu en iyi 11'i çıkarmak için yapıyor. Onur Bulut, Arthur Masuaku ve Jonas Svensson kadroya dönüyor. Ajax maçı sürpriz değildi, en iyi seviyede olan oyuncularla çıktık. Ajax maçını analiz ettik ve Kayserispor'a böyle hazırlandık. Aynı şeyi E. Frankfurt maçı için de yaptık."

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Frankfurt maçı öncesi Semih Kılıçsoy sözleri O neden oynamadığını çok iyi biliyor

'GEDSON KENARDA OLACAK'

"Gedson Fernandes kadroda olacak. Fiziksel olarak sıkıntısı yok, maça hazır olacaktır. Kayseri'de golden sonra aldığı darbeyi gördüm. Daha ciddi bir şey olmaması sevindirici."

'PERFORMANSA GÖRE TERCİHLER YAPIYORUM'

Haberin Devamı

"Salih Uçan bu takımda çok oynadı. Geçen sezon çok önemli bir futbolcuydu. Bu sene yeni bir takımla başladık. Performansa göre tercihler yapıyorum. Orta sahada çok fazla oyuncumuz var. Bizim için güçlü bir pozisyon. Son zamanlarda değişiklikler yapıyoruz, fikstür de bunu gerektiriyor. Çok oyuncu var, rotasyon yapmayı düşünüyorum. Çünkü çok maçımız var. Salih Uçan da burada oynayacak oyunculardan bir tanesi."

'BEN ÇOK FİNAL KAZANDIM!'

"Eintracht Frankfurt ile daha önce finalde karşılaştık. Rangers ile kaybettik. BAzen kazanırsınız, bazen kazanırsınız. Neyse ki kaybettiğimden daha çok final kazandım. Şu anda Beşiktaş'ın teknik direktörüyüm. O dönemde onlarda da bir ya da iki oyuncu kaldı. Futbolcularıma o maçtan bahsetmedim bile."

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Frankfurt maçı öncesi Semih Kılıçsoy sözleri O neden oynamadığını çok iyi biliyor

'OYNAYAN OLUYOR, OYNAMAYAN DA'

"Büyük bir kadromuz var. Oynayan oluyor, oynamayan oluyor. İyi bir kadromuz var. Lige iyi başladık, Ajax maçı sıkıntı oldu. Ekim ve Kasım aylarında daha yoğun fikstür olacak. Kadrodan çok memnunum. Herkes çok çalışıyor. Süre almayan oyuncular bile çok çalışıyor. Emirhan Topçu mesela, oynamıyordu ama şans buldu ve çok iyi görev yaptı. Herkesten bunu bekliyorum."

Haberin Devamı

SEMİH KILIÇSOY SÖZLERİ

"Semih, Türkiye'nin sahip olduğu en büyük yeteneklerden birisi. Gelişim göstermesi gerekiyor. Belki de en çok konuştuğum futbolcuların başında geliyor. Kendisi neden oynamadığını biliyor. Umarım oynamaya başladığında iyi performans verir."

 

 

YORUM YAZ