Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst'tan Ciro İmmobile açıklaması! Ne zaman oynayacak?

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst Maribor kampında düzenledi. Ocak ayında Beşiktaş'a geleceğini ancak olmadığını söyleyen Hollandalı çalıştırıcı yeni transfer Ciro İmmobile'nin, hafta sonu oynanacak maçta süre bulacağını açıkladı. İşte Bronckhorst'un açıklamalarından satır başları.

Yeni sezon hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren Beşiktaş'ta Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst basın toplantısı düzenledi. Hollandalı çalıştırıcının açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Haberin Devamı

'BU SENE TAM TERSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ'

"Gelen herkesten memnunum. Üst seviye oyuncular kattık kadromuza. Geçen sezon çok gol yiyen ve az gol atan bir takımımız vardı. Bu sene bunun tam tersini yapmaya çalışacağız."

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Ciro İmmobile açıklaması Ne zaman oynayacak

'IMMOBILE HAFTA SONU OYNAYACAK'

"Sistemimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Aramıza yeni katılan isimler oldu. Bu, elimizdeki oyunculara bağlı olacaktır. Ben bu konuda esneğim. Shakhtar'a karşı iki 6, bir 10 numara oynattık. Immobile hafta sonu ilk sürelerini alacaktır, Semih'i de bu maçta 30 dakika oynattık. Herkese şans vermeye çalışıyoruz."

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Ciro İmmobile açıklaması Ne zaman oynayacak

'NEDEN BÖYLE OLDU DİYE SORMAYIN'

"Bir pozisyonda orta açıldığında ceza sahasında kimse yoktu. Nasıl önlemler alabilirsiniz?" sorusuna yanıt veren Hollandalı teknik adam şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

"Sezon başındayız. Oyunda neden şöyle oldu diye sormayın. Fiziksel ve taktiksel olarak hazırlanıyoruz. Zaten sezon başı hazırlık kampı bunun için yapılır."

'OCAK'TA GELME İHTİMALİM VARDI AMA OLMADI'

"Birkaç hafta önce geldim, Ocak'ta gelme ihtimalim vardı ama olmadı. Geçen sene 6 hoca değişmiş ve şampiyonun 46 puan gerisinde kalınmış. Şimdi tekrar başlıyoruz. Öz güvenimizi kazanmamız çok önemli. Bunun için çalışıyoruz."

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Ciro İmmobile açıklaması Ne zaman oynayacak

YABANCI SINIRI AÇIKLAMASI

"Yabancı oyuncumuz çok fazla, birçok takım bundan etkileniyor yeni kural gereği. Bazı oyuncuları serbest bırakmamız gerekiyor ve bence bu ideal bir durum değil. Her oyuncu oynamak ister, Beşiktaş için en doğru oyuncuları kullanmaya çalışacağız. Hala transfer çalışmalarımız sürüyor, özel bir mevki veremem ama gelişmelere açığız. Geçen sezondan çok fazla veri gördüm ve ne kadar kötü bir sezon olduğunu görebildim. Sezon sonuna doğru odak tamamen kupaya kaymış, hedefimiz daha fazla gol atmak ve daha iyi savunma yapmak. Maçları böyle kazanırsınız. Rafa ve Ciro bunun için geldiler, Paulista da tüm kariyeri boyunca bunları yapmış bir oyuncu."

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorsttan Ciro İmmobile açıklaması Ne zaman oynayacak

'ORKUN KÖKÇÜ'NÜN BEŞİKTAŞLI OLDUĞUNU BİLİYORDUM'

"Genç oyunculara daha fazla şans vermek istiyorum. Feyenoord'da Orkun'a da şans vermiştik. Onun iyi bir Beşiktaş taraftarı olduğunu da biliyorum. Mustafa ve Semih gibi önemli yeteneklerimiz var, Musfata gerçekten çok güçlü. Tıpkı Semih gibi o da daha fazla şans bulmaya başlayacaktır. Rafa, Benfica'da çok değişken mevkilerde oynadı. Onun için nerede oynadığı sorun olmayacaktır, hücumda doğru kombinasyonu bulmamız onun için yeterli olacaktır. Çok fazla hücum opsiyonumuz var. Rafa'yı tek bir mevkide oynatmak yerine en tehlikeli mevkide oynatmayı düşünmeliyiz. Necip, antrenmanlarda kendisini sonuna kadar veren bir isim, uzun yıllardır bu formayı giyiyor. Burada olduğum için gerçekten çok mutluyum. Slovenya'da bile taraftarlarımız var. İstanbul'da neler olacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Taraftarımızın desteği bizim için çok önemli. Umarım birlikte, uzun yıllar unutulmayacak hatıralar yaratırız."

Haberin Devamı

'BENİM ODAĞIM TAKIM OYUNU'

"Hem hoca olarak hem de oyuncu olarak birçok kültürde oynadım. Burası benim için yeni bir meydan okuma. Takımı elimden geldiğince hazırlamaya çalışıyorum. Hakemin bir penaltıyı vermesi ya da vermemesi benim elimde olan şeyler değil. Benim elimde olan şeyler, iyi ve doğru oyun. Tabii ki bu durumlar bizi olumlu veya olumsuz etkileyebilir ancak benim odaklanacağım şey takımın oyunu olacak."

Arda Güler'in ardından ikinci Türk...

 

YORUM YAZ