3. kalecilikten yeniden zirveye: Beşiktaş'ta Mert Günok rüzgarı!

Geçen sezon yaşadığı ciddi sakatlık sonrasında bu sezon Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin'in arkasına düşen ve Şenol Güneş öncesinde forma şansı bulamayan Mert Günok, tecrübeli hocayla yeniden zirveye çıkmayı başardı. Güneş ilk maçında kaleyi 33 yaşındaki file bekçisine emanet etti ve Mert de bu güveni boşa çıkarmadı. Bugün Kasımpaşalı yıldızların kâbusu oldu...

3. kalecilikten yeniden zirveye: Beşiktaş'ta Mert Günok rüzgarı!

Geçen sezon çapraz bağları kopan ve formasından uzak kalan, kaleyi Ersin Destanoğlu'na kaptıran Mert Günok, Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle adeta yeniden doğdu. Bu sezon Valerien Ismael, 33 yaşındaki eldiveni hiç tercih etmezken Güneş, Siyah-Beyazlılar'daki ikinci döneminin ilk maçında Ümraniye karşısında eldivenleri Mert Günok'a teslim etti.

Haberin Devamı

'Birinci kalecim sensin' mesajı

Bu sezon ilk kez Ümraniye karşılaşmasıyla birlikte görev yapan Mert'e adeta 'Birinci kalecim sensin' mesajını veren tecrübeli hoca, deneyimli file bekçisinden maksimum verimi de almayı başardı. Kasımpaşa maçı öncesinde çıktığı 4 maçta 4 gol yiyen ancak kurtarışlarıyla dikkat çeken Mert Günok, Adana Demirspor maçında rakip forvetlere izin vermemiş ve bu sezon ilk kez kalesini gole kapatmıştı.

Haberin Devamı

3. kalecilikten yeniden zirveye: Beşiktaşta Mert Günok rüzgarı

3 kez karşı karşıya izin vermedi

Yıldız kaleci bugün de Kasımpaşalı oyunculara ilk yarıda gol izni vermedi. Özellikle Mortadha Ben Ounas ve Mamadou Fall başta olmak üzere karşı karşıya 3 pozisyonda da kalesinde devleşen Mert ilk 45 dakikanın en başarılı isimlerinden biri oldu.

Gole engel olamadı ama...

İkinci devre 69. dakikada Ahmet Engin'in golüne engel olamasa da başarılı kaleci mücadeleyi 4 isabetli kurtarışla tamamladı. Sezon başında Ersin Destanoğlu ve Emre Bilgin gibi iki genç kalecinin dahi arkasında olan Mert, Şenol Güneş'le birlikte yeniden eski günlerine döndü ve formuyla alkışları topladı.

YORUM YAZ