MENÜ

Beşiktaş ve Everton Cenk Tosun'un bonservisi konusunda el sıkıştı

Beşiktaş ve Everton, Cenk Tosun’un bonservisi konusunda 25 milyon Pound’a (127 milyon TL) el sıkıştı. 26 yaşındaki futbolcunun yakın çevresinden alınan bilgiye göre transferin cuma gününe kadar resmiyet kazanması bekleniyor.

Beşiktaş ve Everton Cenk Tosun'un bonservisi konusunda el sıkıştı

Siyah-Beyazlılar’da bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansla kariyerinde zirve yapan Cenk Tosun’a, İngiltere Premier Lig ekibi Everton talip olmuştu. 26 yaşındaki futbolcu için ilk olarak 18 milyon Pound’luk (91 milyon TL) teklifte bulunan Ada temsilcisi, Beşiktaş’la yaptığı pazarlıkların ardından bu rakamı 25 milyon Pound’a (127 milyon TL) yükseltmiş ve taraflar anlaşmaya varmıştı. Başkan Fikret Orman’ın tatil sebebiyle Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunmasından dolayı resmi imzalar bir türlü atılamamıştı.

Başkan İstanbul’a geldi

Tatilini sonlandırarak dün İstanbul’a gelen Başkanı Fikret Orman’ın, bu transferle ilgili olarak son gelişmeleri İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ve Asbaşkan Umut Güner’le görüşüp sonrasında imzayı atacağı bildirildi. Cenk Tosun’un yakın çevresinden gelen bilgiye göre Beşiktaş ve Everton kulüplerinin transferi cuma gününe kadar duyurması bekleniyor.

Maaşını İngiliz basını yazdı

Everton’ın Beşiktaş’tan resmen, ‘Evet’ cevabı alması sonrasında hemen Cenk Tosun’la görüşüp yıldız isimle de el sıkaşacağı kaydedildi. İngiliz basınında yer alan bilgiye göre Maviler’in, Cenk Tosun’a haftalık 145 bin Pound’tan (742 bin TL) yani yıllık 7.5 milyon Pound (38 milyon TL) maaş önereceği ve anlaşmanın da 4,5 yıl olacağı belirtildi.

Sam Allardayce: Beklemek zorundayız

Premier Lig’de önceki akşam Manchester United’a 2-0 kaybeden Everton’da maç sonunda konuşulan konu, yenilgi değil Cenk Tosun’du... Goodison Park’taki karşılaşmanın ardından Beşiktaşlı futbolcunun transferi konusunda açıklamada bulunan İngiliz menacer Sam Allardyce, “Cenk Tosun’u transfer etmek için yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Şimdi beklemek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Serhat Demirtaş


Beşiktaş'ın yeni transferi Vida istanbul'da

Haberin Devamı
YORUM YAZ