MENÜ

'Beşiktaş turu istiyorsa...'

Goal.com Fransa’nın Genel YaYın Yönetmeni Johann Crochet, Kartal’ın rakibi Lyon'u yorumladı: Kartal, hücum hattında harikalar yaratan Lacazette’in Tolisso ve Valbuena’yla bağlantısını keserse Fransız yıldızın etkisini azaltabilir. Eğer Beşiktaş, maç boyunca agresif ve hızlı bir görüntü sergilerse Lyon savunmasının zayıflığından yararlanıp zafere ulaşabilir.

'Beşiktaş turu istiyorsa...'

Goal.com Fransa’nın Genel YaYın Yönetmeni Johann Crochet, Kartal’ın rakibi Lyon'u yorumladı.

İşte Johann Crochet'in değerlendirmeleri:

Lyon’un
1 numaralı yıldızı şüphesiz Alexandre Lacazette... Fransız yıldız, Fransa Ligi’nde şimdiden 27 maçta 24 gol atmayı başardı. Avrupa Ligi’nde de 3 golü var. O, çok yönlü ve çok teknik bir bir futbolcu. Tehlikeli olabilmesi için çok geniş bir alana ihtiyacı yok. Dar alandaki başarısıyla ünlü. Lacazette, Lyon’un en önemli yıldızı ancak Corentin Tolisso da takımın bir diğer önemli ismi. Genelde orta sahanın sol bölgesinde oynuyor. 4-2-3-1’lik sistemin kilit isimleri arasında yer alıyor.

Duran toplara dikkat

Hücum konusunda Lyon’un çok güçlü olduğunu bilmeyen yok. Ama tehlikeli oldukları konu, duran toplar. Bu pozisyonlarda çok iyi organize olup savunma oyuncularının da desteğiyle kolay gol bulabiliyorlar. Ek olarak frikik pozisyonlarında da çok etkililer. Örnek olarak Roma maçını verebiliriz... 2 kez aynı golü attılar. Valbuena, sağ kanatta frikikten gönderdi, stoper Diakhaby, kafayla fileleri havalandırdı. Ön bölgede çabuk çoğalıp pas alışverişini gayet hızlı bir şekilde yapıyorlar.

Kontratak, onların işi

En önemli özelliklerinden bir tanesi de oyunu her zaman dikine oynamaları. Kontrataklar onlar için altın değerinde... Corentin Tolisso, Memphis Depay, Mathieu Valbuena ve Alexandre Lacazette, bu işi çok iyi yapıyor. Beşiktaş’ın şansına, statü gereği Memphis Depay, iki maçta da forma giyemeyecek. Skora yönelik isimlerinin oldukça fazla olması, skor konusunda istediklerini almalarını sağlıyor.

Zayıf nokta Jeremy Morel

Lyon’un savunma hattı, takım olarak en zayıf bölgeleri. Anthony Lopes, iyi gününde olsa da önündeki 4’lü tam bir kabus! Sezon başında stoper hattına Nicolas N’Koulou ve Yanga-Mbiwa’yı transfer ettiler. Ancak fazla forma şansı bulamadılar. Şu anda ilk 11’de görev yapan 2 stoper; 21 yaşındaki Emmanuel Mammana ve 20 yaşındaki Mouctar Diakhaby. Her ikisinin de büyük maçlar konusunda tecrübesi yok. Ancak form olarak iyi durumdalar. Sağ bekte görev yapan Rafael, hücum hattında da, savunma bölgesinde de takıma yarar sağlıyor. Ancak sol bekte forma giyen Jeremy Morel, tam anlamıyla takımın en zayıf bölgesi.

Maç boyunca baskı şart

Beşiktaş, hücum hattında harikalar yaratan Lacazette’in, Tolisso ve Valbuena’yla bağlantısını keserse Fransız yıldızın etkisini azaltabilir. Ancak şunu da unutmamak gerek... Lacazette, tek başına da oldukça etkili ve dar alandaki pozisyonlarda da dikkat edilmesi gereken biri. Beşiktaş’ın Fransa’dan galibiyetle ayrılması için yapması gereken belli. Maç boyunca oyunu hızlı bir şekilde oynayıp kanatları ele geçirirse Lyon karşısında üstünlük kurabilir. Oyun genelinde agresif bir görüntü sergilenirse savunmanın zayıflığından faydalanılabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ