MENÜ

Beşiktaş tarihinde bir ilk yaşanacak

Beşiktaş'ın golcüsü Demba Ba, 26 maçta 20 gol attı. 3 kez daha fileleri havalandırırsa Nouma'yı geçerek kulüp tarihinin en golcü yabancı forveti olacak. Senegalli, gol ortalaması oranında ise şimdiden zirveye yerleşti.

Beşiktaş tarihinde bir ilk yaşanacak

Beşiktaş’ın sezon başında Chelsea’den transfer ettiği Demba Ba, kariyerinin en verimli sezonunu yaşıyor. Senegalli golcü, 20 gole ulaşarak Premier Lig’de 44 maçta 19 gol attığı 2012-13 sezonunu geride bıraktı.

29 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş tarihinin en golcü yabancı oyuncusu olma yolunda da ilerliyor. Daha önce 20 gol atan 2 yabancı daha var ama bunlardan Kovacevic 47 maçta bu sayıya ulaşırken, Bobo da 42 karşılaşmada bu sayıya erişebildi. Ancak Demba Ba, bu isimleri daha sezonun ikinci yarısının hemen başında yakaladı.

ÖNÜNDE DAHA EN AZ 15 MAÇ VAR

Be­şik­taş ta­ri­hi­nin en gol­cü ya­ban­cı­sı ise Pas­cal Nou­ma. Fran­sız fut­bol­cu, 2000-01 se­zo­nun­da 33 maç­ta 22 kez fi­le­le­ri ha­va­lan­dır­ma­yı ba­şar­mış­tı. Se­zon so­nu­na ka­dar en az 15 maç oy­na­ma­sı bek­le­nen Dem­ba Ba, bu kar­şı­laş­ma­lar­da sa­de­ce 3 gol da­ha at­ma­sı du­ru­mun­da Si­yah-Be­yaz­lı ku­lü­bün ta­ri­hin­de­ki en gol­cü ya­ban­cı for­vet ol­ma­yı ba­şa­ra­cak. Ay­rı­ca gol or­ta­la­ma­sı iti­ba­riy­le Be­şik­taş ta­ri­hi­nin en ve­rim­li gol­cü­sü ko­nu­mun­da bu­lu­nu­yor.

ü

Kaynak: Bugün

Haberin Devamı
YORUM YAZ