MENÜ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Yeni projemiz çok ses getirecek

Başkan Fikret Orman, Antalya'da TSYD zirvesinde konuştu: Muhammed Ali varken boks izliyorduk. Muhammed Ali bıraktı ve boksa ilgi bir anda bitti. Ortadoğu’daki Müslüman nüfusa ulaşmaya çalışıyoruz. O bölgeye ziyaretlerimiz artacak. ’Come to Beşiktaş’ kampanyasını da geçecek bir projeye başlıyoruz. Çok ses getirecek. Uzun süredir hazırlanıyoruz.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Yeni projemiz çok ses getirecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün 54. TSYD Antalya Buluşması’nda ‘Yükselen Değer Beşiktaş’ oturumuna konuşmacı olarak katıldı. Orman, geçmişteki ‘Müslüman takım’ vurgusunu hatırlatarak, “Müslüman takım dedik başka yerlere çektiler. Biz bir Muhammed Ali oluşturmak istedik. Müslümanların sempati duyduğu bir takım olmak istiyoruz. Muhammed Ali varken boks izliyorduk. Muhammed Ali bıraktı ve boksa ilgi bir anda bitti. Hristiyan ülkelerinde birini Beşiktaşlı yapmak kolay değil. Çünkü oturmuş bir taraftarlık kültürleri var. Bunu değiştiremezsiniz ancak İslam ülkelerindeki insanlar buna açık. Biz Ortadoğu’daki Müslüman nüfusa ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘Doğuya yönelmemiz lazım’

Orman, 15 Ocak’ta çok büyük bir kampanyaya başlayacaklarını dile getirerek, “Sponsorluklarda çok başarılı olsak da dünya ölçeğinde hâlâ gerideyiz. Bundan dolayı doğuya yönelmemiz lazım. O bölgeye ziyaretlerimiz ilerleyen zamanda sık sık olacak. ’Come to Beşiktaş’ kampanyasını da geçecek bir projeye başlıyoruz. Çok ses getirecek. Bu proje için uzun bir süredir hazırlanıyoruz” diye konuştu.

‘Kulübün başına CEO gelecek’

Ben başkanlığı bırakmadan önce tüzük değişikliği yapmak istiyorum. Bence kulüplerin başına bir CEO gelmesi lazım ve maaş alması lazım. Benden sonra bir çığır açmak istiyorum. Benden sonra başkan olacak kişinin profesyonel çalışması gerektiğini düşünüyorum. Genel kurul kabul eder etmez bunu bilemiyorum. Ama dünyanın önemli kulüplerinde bu iş böyle. Borçları devletin ödemesi bence adil olan şeyler değil.

Benfica, Talisca'nın sözleşmesini uzattı

‘Quaresma için teklif yok’

Bize gelen bir teklif yok. Basından okuyoruz. Beşiktaş’ın oyuncularına teklif gelmesinden doğal bir şey yok. Hatta teklif aldığımızda seviniyorum. Demek ki iyi işler yapıyoruz. Bizim oyuncularımızın takip ediliyor olması, dünyada talep görüyor olması sevindirici. Quaresma gibi 35 yaşındaki bir oyuncuya teklif geliyorsa bu Beşiktaş’ın başarısıdır.

‘Mbappe bizde olsaydı...’

Cenk Tosun’u 23 milyon’a sattık diye bir sürü tebrik geldi. 75-80 milyon Pound’a stoper satılıyor. Mbappe diye bir oyuncu 180 milyon Euro’ya satıldı. Konya, Kayseri ya da Beşiktaş alsaydı ve Mbappe aynı performansı sergileseydi acaba kaç paraya satılırdı? Belçika, Portekiz 100 milyonluk oyuncu satıyor, biz 20 milyona satınca olay oluyor.

‘İşimize gelirse transfer yapacağız’

Transferle uğraşıyoruz. Hatta sezon sonu yapacağımız transferlerle uğraşıyoruz. Görüşmeler yapıyoruz. Ben seyahatlere gidiyorum. ‘Başkan transfere gidiyor’ diyorlar. Doğrudur. Takviye yapmayı düşünüyoruz. Zaten çok iyi oyuncularımız var. Bakacağız. İşimize gelirse yapacağız, işimize gelmezse yapmayacağız.

Beşiktaş'ın eski menajeri Slaven Bilic'i istemediler

Haberin Devamı
YORUM YAZ