Saben Lee performansıyla dikkat çekiyor

NBA seçmelerinde Utah Jazz tarafından 2’nci tur 38'inci sırada seçilerek ülkesinde Detroit Pistons, Motor City Cruise, Raptors 905, Philadelphia 76’ers, Delaware Blue Coats ve Phoenix Suns’ta oynadıktan sonra yaz döneminde Türkiye’nin yeni Süper Lig ekiplerinden Manisa Basket tarafından transfer edilen Saben Lee kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Saben Lee performansıyla dikkat çekiyor

Avrupa kariyerine çok hızlı bir başlangıç yapan 25 yaşındaki guard, ayağının tozuyla Manisa ekibiyle Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin favori takımı Murcia deplasmanına çıktı. Bu maçta ürettiği 36 sayı, 6 ribaund ve 6 asistlik performansıyla Manisa’ya kulüp tarihinin ilk Basketbol Şampiyonlar Ligi galibiyetini kazandıran Lee yine FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Sırp ekibi FMP Belgrad'ı yendikleri maçta da 43 sayılık etkileyici bir performans ortaya koymuştu.

Haberin Devamı

Biri Süper Lig olmak üzere Manisa ekibiyle sadece 3 maça çıkan yıldız oyuncuyu Maccabi Tel Aviv resmi olarak transfer ettiğini duyurmuştu.

Son olarak performansıyla Avrupa takımlarının dikkatini çeken Lee’nin Basketbol Şampiyonlar Ligi performansını FİBA resmi İnternet sitesi ana sayfasından “İki maçta 79 sayı” başlığıyla paylaştı

YORUM YAZ