Kadınlar EuroLeague'de yeni sezon başlıyor

Ülkemizi Fenerbahçe Opet ile ÇBK Mersin'in temsil edeceği FIBA Kadınlar EuroLeague'de yeni sezon heyecanı bugün oynanacak karşılaşmalarla başlıyor.

Kadınlar EuroLeague'de yeni sezon başlıyor

Basketbol FIBA EuroLeague’de 2024-2025 sezonu bugün başlıyor. Kadın basketbolunun Avrupa’dan kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda Türkiye’yi son 2 sezonun şampiyonu Fenerbahçe Opet ile ÇBK Mersin temsil edecek. İki Türk temsilcisi, ilk hafta maçlarını 9 Ekim Çarşamba günü Fransa temsilcileriyle deplasmanda oynayacak. C Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, Villeneuve d’Ascq LM ile karşı karşıya gelecek. B Grubu’nda bulunan ÇBK Mersin ise Tango Bourges Basket ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

FIBA Kadınlar EuroLeague'de 2024-2025 sezonu, yeni formatta oynanacak. Organizasyonun ilk turunda 4 grupta 16 takım yer alacak. Gruplarını ilk 3 sırada tamamlayan ekipler, 2.tura yükselecek. Son sırada yer alan takımlar ise yoluna FIBA Avrupa Kupası’nda devam edecek. 2. turda 12 takım, 6’şarlı 2 grupta mücadele edecek. İlk 2 sırayı alan 4 ekip, yarı final play-in oynama hakkı kazanacak. Üçüncü ve dördüncü basamaktaki takımlar çeyrek final play-in bileti alacak. Son iki sırada yer alanlar ise elenecek.

Öte yandan Türk temsilcileri kupada 3 şampiyonluk elde etti, Fenerbahçe 2 kez, Galatasaray ise 1 defa şampiyonluk yaşadı.

 

Kadınlar EuroLeaguede yeni sezon başlıyor

YORUM YAZ