Galatasaray Çağdaş Faktoring, Brianna Fraser'ı transfer etti

Galatasaray Çağdaş Faktoring Kadın Basketbol Takımı, ABD asıllı Azerbaycanlı forvet Brianna Fraser'ı 1 yıllığına kadrosuna kattı.

Galatasaray Çağdaş Faktoring, Brianna Fraser'ı transfer etti

Galatasaray Çağdaş Faktoring, 2024/25 sezonu kadro yapılanmasını 190 cm boyundaki Amerikan asıllı Azeri forvet Brianna Fraser’i 1 yıllığına kadrosuna katarak sürdürdü.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Brianna Fraser'a 'Hoş geldin' diyoruz. Şampiyonluklarla dolu bir Galatasaray kariyeri diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Brianna Fraser kimdir?

22 Mayıs 1997 tarihinde Brooklyn’de dünyaya gelen Brianna Fraser, kariyerine kolej liginde, University of Maryland’de başladı. 2015-2019 yılları arasında hem eğitim hem de basketbol hayatını başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra 2019-2020 sezonunda Macaristan’ın Vasas Csata Akademia takımına transfer oldu. Aktif olarak forma şansı bulup, iyi bir yıl geçirdikten sonra Romanya’nın ASC Sepsi SIC takımına transferi gerçekleşti.

Romanya ekibi ile Euroleague elemelerinde ilk defa forma şansı bulan Brianna, daha sonrasıyla kariyerine sırasıyla Lübnan Ligi takımlarından Sporting Al Riyadi Beirut ve Fransa LFB ekibi Flammes Carolo Basket Ardennes’de devam etti. Fransız ekibi ile Eurocup’ta 10 maçta forma giydi. Bu maçlarda 16.6 sayı, 6.5 ribaunt, 2.5 asist, 2.2 top çalma istatistikleri dikkat çekici bir performans ortaya koydu.

Haberin Devamı

Brianna Fraser Fransız ekibi ile ortaya koyduğu oyun ile son olarak EuroLeague Women ekiplerinden Polonya temsilcisi MKS Polkowice forması giydi. Takımı ile çıktığı 15 karşılaşmada, 15.5 sayı, 6.2 ribaunt, 1.7 asist, %52.4 saha içi isabet oranı ile başarılı bir sezonu geride bıraktı.

YORUM YAZ