EuroLeague'de Play-Off'a 4 kala!

EuroLeague'de normal sezonun bitimine 4 hafta kala, Fenerbahçe 2. sıradaki yerini korurken Anadolu Efes de Play-In şansını yükseltti. Kanarya, 1 galibiyet daha alması halinde Play-Off’u garantileyecek.

EuroLeague'de Play-Off'a 4 kala!

Basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı’ organizasyonu Euroleague’de normal sezon için geri sayıma girildi. 30. haftanın ardından Anadolu Efes oldukça kritik bir galibiyete aldı. Lacivert Beyazlılar, Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan’ı Belgrad’da 32 sayı farkla 97-65 yendi, üst üste 4, toplamda ise 16. galibiyetini alarak 9. sıraya yükseldi ve Play-In potasına girdi. Doğrudan Play-Off’a kalmak için kalan 4 haftada mücadelesini sürdürecek Anadolu Efes, 6. sıradaki Kızılyıldız’ın sadece 1 galibiyet gerisinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Çift maçlı haftaya giriyoruz

Fenerbahçe Beko ise Fransa ekibi Monaco’ya deplasmanda 91-82 kaybetti, 10. yenilgisini almasına rağmen 2. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe Beko, kalan 4 haftada 1 galibiyet alması durumunda ilk 6 sırayı garantileyecek ve adını doğrudan Play-Off’a yazdıracak. Sarı-Lacivertliler, normal sezonda oynayacağı son 4 maçın 3’ünü İstanbul’da taraftarı önünde yapacak. Bu arada Asvel, Maccabi, Bologna ve Alba Berlin’in iddiası kalmadı. Öte yandan Euroleague’de çift maçlı hafta oynanacak. Salı günü, Fenerbahçe-Paris, çarşamba günü Anadolu Efes-Baskonia, cuma günü ise Fenerbahçe-Baskonia, Anadolu Efes-Maccabi karşı karşıya gelecek.

EuroLeaguede Play-Offa 4 kala

Ligde karşı karşıyalar

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 22. haftasında bugün derbi heyecanı yaşanacak. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, Basketbol Gelişim Merkezi’nde karşılaşacak. Ligde 21 maçın 20’sini kazanan Fenerbahçe Beko, haftaya liderlik koltuğunda giriyor. Geride kalan süreçte 16 galibiyet ve 5 mağlubiyet yaşayan Anadolu Efes ise averajla 3. basamakta yer alıyor. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan müsabakayı ev sahibi Fenerbahçe Beko 86-72 kazanmıştı.