Ergin Ataman'dan EuroLeague zaferi sonrası açıklama: Şampiyon biziz!

Euroleague’de 17. sıradan aldığı Panathinaikos‘a 13 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşatan coach Ergin Ataman’ın Türk antrenör olarak başarısı herkesi gururlandırdı. Kariyerinde 6. Avrupa, 3. Euroleague kupasını kazanan Ataman bir kez daha ‘En iyisi’ olduğunu gösterdi ve şunları söyledi: Real Madrid, normal sezonu lider bitirdi. Buna rağmen EuroLeague tarihinde sürekli olduğu gibi normal sezon lideri, yine şampiyon olamadı. Şampiyon biziz”

Ergin Ataman'dan EuroLeague zaferi sonrası açıklama: Şampiyon biziz!

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Euroleague Final-Four’da coach Ergin Ataman şov yaptı... Bu sezon, 17. sıradayken ve kimsenin de şans vermediği Panathinaikos’un başına geçen başarılı çalıştırıcı, yine yapacağını yaptı ve takımın şampiyonluğa ulaşmasını sağladı. Final￾Four ilk maçında Fenerbahçe’yi eleyen Ataman yönetimindeki Panathinaikos finalde de normal sezonun lideri ve kupanın en büyük adayı Real Madrid’i yenerek, 13 yıl sonra bir kez daha Euroleague kupasını müzesine taşıdı. Montepaschi Siena, Beşiktaş, Galatasaray ve Anadolu Efes’in (2) ardından Panathinaikos’la da Avrupa’da kupa kaldırmayı başaran Ergin Ataman, 5 farklı takımla 6. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Kariyerinin 3. Euroleague kupasını yabancı bir takımın başında kazanan ilk Türk antrenör unvanına ulaşan Ataman şunları söyledi: “İnanılmaz bir his. Bu sezon Avrupa basketbolu tarihinin en etkileyici neticelerinden birini elde ettik. Muhtemelen çoğunuz ilk çeyrekten sonra ‘sıkıcı bir final olacak’ diye düşündünüz. Bizse bir an bile böyle bir şey düşünmedik. Ne soyunma odasında, ne de molalarda böyle bir şeyi aklımıza getirdik. Sürekli savunmamızı ve agresifliğimizi arttırmamız gerektiğini konuştuk. Real Madrid, normal sezonu lider bitirdi. Buna rağmen EuroLeague tarihinde sürekli olduğu gibi normal sezon lideri, yine şampiyon olamadı. Şampiyon biziz.

Haberin Devamı

'BİR ŞAMPİYONLUK POSTERİ DAHA EKLEMEK İÇİN GELDİM'

“17. sıradaki bir kulübün başına geçmişseniz ve kadrodaki neredeyse tüm oyuncular değişmişse o oyuncuların önüne büyük hedefler koymanız gerekiyor. İlk idmanımızda oyunculara OAKA’daki şampiyonluk posterlerini gösterdim, altı poster vardı. Oyunculara ‘buraya bir şampiyonluk posteri daha eklemek için geldiğimi’ söyledim. Bunu ayrıca Berlin’e gelmeden önceki son idmanımızda da söyledim. Kendime güveniyorum. Ayrıca tüm Yunan taraftarlara teşekkür ederim çünkü ilk günden itibaren bana çok inandılar ve saygı duydular. Bu benim için çok önemliydi. Burada ilk derbimi Süper Kupa’da oynadım ve Olympiakos’a 25 sayı farkla kaybettik. Atina’ya dönerken biraz endişeliydim sokakta beni gören herkes ‘endişelenme koç, bu daha ilk maçtı. Hedeflerine ulaşacağından eminiz’ diyordu. Bu inançtan dolayı çok gururluyum.

Haberin Devamı

Ergin Atamandan EuroLeague zaferi sonrası açıklama: Şampiyon biziz

GIANNIS: DÜNYANIN EN İYİ KOÇU SENSİN

“Giannis Antetokounmpo maçtan sonra yanıma gelip ‘dünyanın en iyi coachu sensin’ dedi. NBA’de MVP olmuş bir oyuncunun gelip bunu demesi gerçekten çok gurur verici. Özellikle bunu sadece Avrupa için değil, tüm dünya için dedi. O yüzden teşekkürler Giannis.”

Ergin Atamandan EuroLeague zaferi sonrası açıklama: Şampiyon biziz

SLOUKAS: DAHA İLK GÜNDEN FINAL FOUR BİLETLERİNİ ALMALARINI SÖYLEDİ

Şampiyonluk maçında 25 dakikada24 sayı, 31 verimlilik puanı ve Final Four MVP’si Kostas Sloukas şunları söyledi: “Bana daha iyi bir hikaye söyleyebilir misiniz? Olympiakos’tan Panathinaikos‘a geçiş ve kupayı almaktan daha iyi bir hikaye? Bu olabilecek en iyi senaryo. Daha iyisi yok.” Coach Ataman ile ilgili de görüşlerini paylaşan Yunan oyun kurucu: “Bana ilk günden itibaren inandı. Ben de ona inandım. Çok iyi bir ortaklık kurduk. Daha ilk günden insanlara Final Four biletlerini almalarını söyledi. Şimdi ona kim, ne diyebilir ki?. Ergin Ataman bu takımın lideri. Oyuncularına güveniyor. Onlara işlerini yapmaları için zaman ve ortam sağlıyor. Benim bir sakatlığım vardı, 10 gün takımla birlikte olamadım, yarı finalde de iyi oynamadım. Ancak koç benim ve takımdaki herkesin neler yapabileceğini biliyor. Ergin Ataman olmadan bunların hiçbirini yapamazdık.”

Haberin Devamı

 

Ergin Atamandan EuroLeague zaferi sonrası açıklama: Şampiyon biziz

YORUM YAZ