MENÜ

Aykut Kocaman'dan oyuncularına: Sabrın sonu selamet!

Teknik direktör Aykut Kocaman, iç sahada taraftar baskısının oyun düzenlerini bozduğunu söyledi, takımdan disiplinden kopmamalarını istedi.

Aykut Kocaman'dan oyuncularına: Sabrın sonu selamet!

Fenerbahçenin hocası Aykut Kocaman, deplasmanların aksine Kadıköy’de bir an önce sonuca gitme ve hücum oynama isteği ile sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi ve oyuncularına “sabırlı futbol” çağrısı yaptı. Bireysel performansın takım oyununu bozduğunu ve kötü sonuçlar doğurduğunu söyleyen Kocaman, Akhisar ve Gençlerbirliği maçlarındaki hataların tekrarlanmaması konusunda herkesi uyardı.

Milliyet'ten Senad Ok'un haberine göre; Fenerbahçe, yarın Osmanlıspor’u sahasında ağırlayacak. Deplasmanda en çok puan toplayan ekip olan sarı-lacivertliler iç sahada ise tam tersi bir görüntü çiziyor ve tabloda beşinci sırada bulunuyor. Teknik heyeti bu maç öncesinde en çok düşündüren konu da bu. Kadıköy’de kaybedilen puanlarda birçok önemli faktör rol oynasa da işin temelinde oyun disiplini yatıyor.

Fenerbahçe 18'lik dünya yıldızının peşinde!

Denge oyunundan yana olan ve tek taraflı bir oyunu kabul etmeyen Kocaman’ın sistemi deplasmanda fazlasıyla işe yarıyor. Bu maçlarda daha kontrollü ve bilinçli oynayan sarı-lacivertliler rakibin gücünü kırıp ardından da kendi oyununu kabul ettiriyor.

Sistem çöktü

İç sahada rakiplerin biraz daha defansif oyun anlayışı belirlemesinin yanında sarı-lacivertli takımın bir an önce sonuca gitme ve hücum oynama isteği ise sıkıntı yaşanmasına neden oluyor. Özellikle takım geriye de düşmüşse tribünlerden gelen hücum talebiyle birlikte oyun disiplininden kopmalar oluyor. 4 Mart’ta iç sahada oynanan Akhisarspor maçında bu durum fazlasıyla hissedildi. Yenilen golün ardından takım taktik disiplinden uzaklaştı.

Topu alan tek başına bir şeyler yapmaya çalışıp bir an önce hücum bölgesine gitmeye çalışınca tüm sistem çöktü. Sarı-lacivertliler bir gol daha yedi ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye PSV Eindhoven modeli!

Rakibe yarıyor

Benzer durumları bu sezon birçok maçta yaşayan Fenerbahçe yarınki maçta aynı tablo ile karşılaşmak istemiyor. Rakibin küme düşme hattına yakın olması maçın daha da zorlu geçeceği anlamına geliyor. Bu nedenle teknik heyet yaptığı toplantılarda önceki iç saha maçlarında düşülen hataların tekrarlanmamasını isteyerek takıma “Sabırlı oyun” çağrısı yaptı.

Maç içinde skor ne olursa olsun oyun disipline bağlı kalınması gerektiği, aksi taktirde panik havasının rakibin işine yaradığı vurgulandı. Bu sezon bu konuda yaşanan sıkıntılar da görsel olarak oyunculara gösterildi.

Aykut Kocaman, Aatif'in yokluğunda Mehmet Ekici'ye görev verecek

Haberin Devamı
YORUM YAZ