Aysel Önder'den Paris 2024'te tarihi madalya!

Paralimpik Oyunları’nda kadınlar T20 400m elemelerinde dünya rekoru kıran Aysel Önder, adını direkt finale yazdırmıştı. Aysel, dün akşamki finalde ise 55.23’lük derecesiyle gümüşü kaptı ve bu branşta madalya kazanan ilk kadın sporcumuz olarak tarihe geçti.

Aysel Önder'den Paris 2024'te tarihi madalya!

Paris’te düzenlenen Paralimpik Oyunları’nda kadınlar T20 400m elemelerinde mücadele eden para atletimiz Aysel Önder, önceki gün tüm Türkiye’yi gururlandıran bir performansa imzasını atmıştı. İlk üç sırayı alan sporcuların doğrudan finale yükseldiği eleme turu mücadelesinde Önder, rakipleriyle arayı önemli seviyede açarak kazandığı yarışı, 54.96’lık derecesiyle birinci tamamlamıştı. Ay-Yıldızlı sporcumuz, 55.05’lik dünya rekorunu da tarihe gömerek, yeni rekorun sahibi olmuştu. 400 metre dünya rekorunun sahibi olan başarılı sporcumuz, dün akşamki finalde altını kıl payı kaçırdı.

Haberin Devamı

Aysel Önderden Paris 2024te tarihi madalya

Yulia Shuliar birinci oldu

Çekişmeli geçen mücadelenin son bölümünde geriden harika bir atak yapan Aysel, Ukraynalı Yulia Shuliar’ı geçemedi. Ukraynalı Shuliar, 55.16’lık derecesiyle zirvenin sahibi olurken Milli sporcumuz, 55.23’le Paralimpik Oyunları’nda ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Para atletizmde madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını alan 19 yaşındaki atletimiz, ülkemize Paris’teki 12. madalyasını getirdi. Hindistan’dan Deepthi Jeevanji ise 55.82 ile üçüncü sırayı elde etti.

Aysel Önderden Paris 2024te tarihi madalya

19 yaşındaki Milli atletimiz, eleme turunu 54.96’lık dereceyle tamamlamış ve 55.05’lik dünya rekorunu da tarihe gömmüştü.

Bakan Bak'tan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, PARİS 2024 Paralimpik Oyunları'nın kadınlar 400 metre T20 final yarışında gümüş madalya kazanan Aysel Önder'i tebrik etti. Bakan Bak paylaşımında, "Seninle gurur duyuyoruz Aysel!" sözlerine yer verdi.

YORUM YAZ