MENÜ

Aslan 4. olursa yandı!

3. sırayı Fenerbahçe’ye kaptıran Galatasaray ligi 4. sırada bitirirse, Avrupa’daki ön elemeler nedeniyle yeni sezonu 2 hafta erken açmak zorunda kalacak. Ancak Fener kupayı alırsa işler değişebilir.

Aslan 4. olursa yandı!

Zirve hesapları yaparken üçüncü sırayı Fenerbahçe’ye kaptıran Galatasaray, önemli bir avantajı kaybetmek üzere... Süper Lig’i 3. bitiren takım, Avrupa Ligi ön elemesine 3. turdan katılacak. 4. olan takım ise elemelere 2. turdan başlayacak. Aradaki süre ise tam 2 hafta. Yani lig mevcut puan tablosundaki gibi biterse, Galatasaray ilk eleme turunu 13 Temmuz’da, rövanşını da 20 Temmuz’da oynayacak. 3. sıradaki Fenerbahçe’nin eleme aşaması ise 27 Temmuz ve 3 Ağustos’ta olacak. Bu sezon ligin haziran ayında biteceği düşünüldüğünde, Avrupa Ligi’ne 2. eleme turundan katılma ihtimali bulunan Sarı-Kırmızılılar’ın tatil yapıp dinlenmek için pek vaktinin kalmayacağı görülüyor.

Tek ihtimal var: Kupa!

Buna karşın Türkiye Kupası’nda yoluna devam eden ve yarı finalde Başakşehir’le eşleşen Fenerbahçe, bu sezon kupayı müzesine götürür ve ligi de 3. bitirirse, 4. sırada yer alan takım Avrupa Ligi’ne 3. eleme turundan başlayacak. Bu da yine mevcut durumda Galatasaray’ın 2 hafta kazanmasını sağlayabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ