Trabzonspor'da Şenol Güneş'in tarihi günü! Gözler Ozan Tufan'da...

19 Ekim 2024, Cumartesi 06:59

3-2’lik Konyaspor galibiyetinde maça çok etkili başlayan fakat sonrasında bileğinden sakatlanan Ozan Tufan, milli arada tamamen iyileşti. Şenol Güneş, eski öğrencisini bugün 11’de başlatacak. Tecrübeli hoca, orta sahada takımı yönetme görevini Ozan’a verdi...

Fırtına’nın yaz döneminde 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Hull City’den kadrosuna kattığı Ozan Tufan, geride kalan süreçte beklenen katkıyı henüz sağlayamadı. 7. haftadaki Konyaspor maçında en iyi futbolunu oynamasına rağmen ilk yarıda ayak bileğinden şanssız bir sakatlık geçiren tecrübeli futbolcu, Hatayspor mücadelesini kaçırmıştı.

Daha fazla göster

Milli arada tamamen iyileşen ve takımla antrenmanlara çıkan Ozan Tufan, göreve hazır. Teknik direktör Şenol Güneş’in de hem Bursaspor hem de A Milli Takım’dan eski öğrencisi olan Ozan’ı, bugünkü Başakşehir karşılaşmasında ilk 11’de başlatması bekleniyor.

CHAM VE LUNDSTRAM...

Ozan’ın orta sahada takımı yönetmesini isteyen Güneş, aynı zamanda rakip ceza sahasına da ekstra oyuncu olarak sık sık girmesini söyledi. Ozan’ın yanında merkezde Lundstram’ın oynaması muhtemel. Bu ikilinin önünde ise daha ofansif pozisyonda Muhammed Cham formaya yakın...

ŞENOL GÜNEŞ’İN 1000 HEYECANI

Şenol Güneş bugün teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçına çıkacak. Bugüne kadar görev aldığı 999 maçta 519 galibiyet ve 245 beraberlik elde eden 72 yaşındaki çalıştırıcı, 235 mağlubiyet aldı. A Milli Takım ile 2002 Dünya Kupası’nda dünya üçüncüsü olan Güneş, kariyerinde en çok karşılaşmaya Trabzonspor’un başında çıktı. Başarılı teknik adam, toplamda 5 farklı dönemde 366 maçta Fırtına’ya hocalık yaptı. Güneş, sonrasında en fazla Beşiktaş’ın başında (239 maç) yer aldı. A Milli Takım ile 82 maçta teknik adamlık yapan Güneş, 2007-2009 yılları arasında 125 maç Seoul’ü çalıştırmıştı. Tecrübeli teknik direktör, kariyerindeki 1000. maçı bugün galibiyetle taçlandırmak istiyor.

SOL KANATTA YİNE DRAGUŞ

Nwakaeme’nin yokluğunda sol kanatta yine Draguş’un tercih edilmesi bekleniyor. Romanya Milli Takımı’nın Litvanya’yı 2-1’lik skorla mağlup ettiği maçta galibiyet golünü kaydeden ve moralli bir şekilde Trabzon’a gelen Draguş, forma rekabetinde Orsic’in bir adım önünde gözüküyor. Başakşehir maçı öncesi Şenol Güneş’in oyuncusuyla özel bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Diğer kanatta ise Visca olacak.

GÜNCEL HABERLER