MENÜ

Ali Koç: Futbolun gidişatı memnun etmiyor!

Fenerbahçe Başkan adayı Ali Koç İzmir'de kongre üyeleri ve taraftarlar ile bir araya geldi.

Ali Koç: Futbolun gidişatı memnun etmiyor!

Fenerbahçe'de 3 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek olağan genel kurulda başkanlığa adaylığını açıklayan Ali Koç, İzmir'de büyük bir coşkuyla karşılandı. 'Özlenen Fenerbahçe İçin' sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren Koç, İzmir Fenerbahçeliler Derneği'nin organizasyonuyla İzmir Termal & Convention Otel’de sarı lacivertlilerle buluştu.

Seçimde oy kullanacak kongre üyelerinin haricinde taraftarlar ve temsilci üyelerin de davet edildiği etkinlikte Ali Koç'a ilgi çok büyüktü. Yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Ali Koç'u binlerce taraftar meşalelerle karşıladı. Ali Koç taraftarlarla yürüyerek salona geçerken, izdiham yaşandı.

Fenerbahçelilerin 'Ali Koç Başkan Fenerbahçe Şampiyon' tezahüratları eşliğinde yürüyen Koç, daha sonra camiaya projelerini anlattı. Ali Koç'un toplantısı basına kapalı bir şekilde gerçekleşti.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"Buraya gelen herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Büyük bir beklenti içinde geldim. Hiç tahmin etmiyordum bu kadar coşkuyu ama sizlere çok teşekkür ediyorum."

"Ne yazık ki bugün Eruh'ta yaralı ve şehitlerimiz var. Burada maalesef dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Tek temennimiz evlatlarımızın başarıya ulaştıktan sonra ailelerine ve ülkelerine geri dönmesidir."

'Hepimiz aynı noktadayız'

"Sevdası Fenerbahçe olanlara konuştuk ve anladık ki hepimiz aynı noktadayız. Tıklım tıklım tribünlerimizi, 10 binlerin oluşturduğu sinerjiyi özlediğimizi fark ettik. Bayraklarımızı binaya asmayı özledik. Şampiyon takımlarımızı karşılamayı özledik. Eski heyecanımızı, iştihamımızı ve kenetlenmemizi özledik."

"3 Temmuz kumpasına karşı başkanımzın önderliğinde kulübümüzn dik duruşu ülke tarihinde yerini almıştır ve alacaktır da. Biz şu ana kadar kirli muhalefet tabirinden uzak durmak için elimizden geleni yapıyoruz.Çünkü biz Fenerbahçeliyiz ve aynı gemideyiz."

"Fenerbahçe her dönem hem şampiyonluk sayısında, hem de ihtişamında rakiplerinin önünde olmuştur. 1953 öncesi şampiyonluklarda rakiplerden açık ara önde olan Fenerbahçe'miz, 90'lı yıllara kadar da hep önde olmuştur."

'Hala en sevilen kulüp Fenerbahçe'

"90'lı yıllarda Fenerbahçe açık ara en fazla sevilen ve en fazla taraftarı olan bir kulüptü. Hala da öyle Kişilerden bağımsız bu kulüp başarılarına devam edecektir."

"Son 3-4 senede amiral gemi futbolda gidişat hiç birimizi memnun etmiyor. Taraftar ile takım arasında yaşanan erezyon can sıkıyor. Yeni nesil Fenerbahçeli yetiştirmede de ciddi bir risk ile karşı karşıyayız. Hepimize, her birimize Fenerbahçeli olarak sorumluluğumuz vardır."

"3 Temmuz kumpasına karşı dimdik bir duruş sergileyen takımımız, 3-4 yıldır mali ve idari konuda sıkıntılar yaşamaktadır. Elimizi taşın altına koymak zorundayız. Gün, bugündür."

"Göreve geldiğimizde kulübün kasasın çok iyi bir girdi sağlayabilmek için 4 Haziran'da çalışmalara başlayacağız. Kaynaklarımızı genişletmeliyiz."

"Mali sorunlarımızın ana nedeni olan futbolda günü kurtarma zihniyetinden acilen uzaklaşmak zorundayız. Bu sene şampiyon olalım da seneye bakarız deme lüksümüz kalmamıştır."

Ali Koç'a coşkulu karşılama


"3 Temmuz, Fenerbahçeliyim diyen herkesin kırmızı çizgisidir. Çok uzun yıllar sürebilecek bu sürece, görev alacak her yönetim tüm bireyleriyle sahip çıkmak ve hakkımızı korumak zorundadır. Seçildiğimi takdirde bu alçak saldırının peşini bırakmayacağımıza şüphe olmasın"

"Bugün Atamızın 1907 yılında ziyaret ettiği İzmir’de, 5 bin renktaşımızla birlikteyiz. En büyük gücümüz desteğiniz, çok teşekkür ederiz. Sizlerle birkaç aydır yaptığımız görüşmelerde şunu gördük: hepimiz eski heyecanımızı, kenetlenmemizi ve ihtişamımızı çok özledik."

'Tüm adaylara saygı duyulmalı'

"Her adaylığını açıklayanı bölücülükle, FETÖ’cülükle, kulüp menfaatlerine zarar vermekle suçlarsak camia olarak maalesef demokrasiden uzaklaşırız. Bizim her adaya saygımız var. Ama herkes de tüm adaylara saygı duymalı."

"Şubelerimizin arttırılmış sponsorluklarla desteklenerek, her branşta zirvede olmak için tüm ihtiyaçları karşılanacak."

"Sizlerden de bize bu yolda ilk günden itibaren destek olmanızı bekliyoruz.Kombine gelirlerimizi, Bu kitlesel hareketin ve inancın parçası olarak imkanlarınız dahilinde bir tek boş koltuk bırakmamanızı istiyorum. Fenerium cirolarımızı, yeni üyelikten gelecek kaynakları hep birlikte omuz omuza arttırmamız gerekiyor."

"Sermaye girişinin yanında, artık sürdürülemez hale gelmiş finansman giderlerimizde tasarruf sağlamak için, piyasa değerlerinin çok üstünde olan faiz yükünü düşürüp, borç stoğumuzu yeniden yapılandıracağız."

'Transfer politikasını değiştirmeliyiz'

"Plansız programsız bir şekilde transferin son gününde alelacele, piyasa değerinin ve emsallerinin çok üzerinde transferler yapan, kariyerinin son kontratına gelmiş yıldız oyuncuları kadroya katmaya çalışan anlayışı artık bir an önce değiştirmek zorundayız. Finansal tablolarımızın da gösterdiği gibi bu sürdürülebilir bir durum değildir."

"İngiltere ve İspanya’da yaptığımız toplantılarda gördüğümüz modellerden hangisinin Fenerbahçemize daha uygun olduğunu, hangi altyapı modelinin meyvesini en kısa sürede alabileceğimizi araştırdık."

"Kalıcı başarı ve istikrar için en büyük yatırımımızı scouting ve altyapı için yapacağız."

"Kısacası, biz bir sistemden, futbol kültüründen, oyun tarzı olan, kendi futbolcularını yetiştiren, en etkin ve ekonomik şekilde transfer yapan istikrarlı bir kulüp yapısından bahsediyoruz."

'Böyle bir ifadem olmadı'

"İki gün evvel İzmir’de başkanımız konuşmasında şahsıma hitaben medyada çıkan bir habere değindi.Bu haberde, başkan seçildiğim takdirde futbol takımının tüm oyuncularını satacağımı ifade ettiğimi söyleyerek “Hadi bakayım oynasın futbolcular” dedi. Öncelikle bilmenizi isterim ki; hiç kimseye böyle bir ifadem olmadı."

"Başkanlığı boyunca, asılsız haberlerden muzdarip olan sürekli açıklama ve yalanlama yapan Sayın Başkanımızın, ağzımdan böyle bir şeyin çıkmayacağını bilmesine rağmen, bunu dile getirmesi dahi düşündürücüdür."

"19 Mart’taki konuşmamda, her şeyi benden biliyorlar, Allah korusun sportif başarısızlık olursa da benden bilecekler herhalde demiştim, yanılmışım!"

"Sevgili Fenerbahçeliler;Tarihi kongremize 2 ay kaldı. Sizlerin hatırlayacağı gibi sayın başkanımız beni bu onurlu ve kutsal göreve layık görmüştü. O dönemde Aziz Bey’le istişarelerimiz sonucunda bende zamanı geldiğinde elimi taşın altına koyacağım açıklamasını yapmıştım. Bunu söylerken, kesinlikle kafamda net bir tarih yoktu. Ancak ilerleyen süreçte yaşanan gelişmeler neticesinde adaylığım için en doğru zamanın bu seçimler olduğuna kanaat getirdim."

"Zaten seçim rekabetinin daha şimdiden camiamıza ne kadar faydalı olduğunu da görüyoruz; Kongre üyelerimizle fikir alışverişinde bulunmak için kurulan komiteler, Gerek İstanbul’da gerekse İstanbul dışında yapılan etkinlikler, yemekler ile yönetimimiz kongreye dokundu."

"Yıllardır söylenen ama bitmeyen projelerdeki ilerleme söylemleri, Çok yakın zamanda stadımızda verilecek konserler… Altyapıda yapılacağı söylenen değişimler, yatırımlar, saha sayılarının artırılması Hak etmemize rağmen 1959 öncesi sayılmayan ulusal şampiyonluklarımızın tescili için yapılan çalışmalar ve söylemler ve daha niceleri…"

"Evet, seçim rekabetinin Fenerbahçemize ne kadar fayda sağladığına, hep birlikte şahit oluyoruz."



Haberin Devamı
YORUM YAZ