MENÜ

Advocaat'tan Galatasaray'a ret!

Galatasaray’ın sezon başında Dick Advocaat’a teklif götürdüğü ancak Hollandalı teknik adamın bunu geri çevirdiği ortaya çıktı. Takım çalıştırmaya sıcak bakmayan 69 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe’nin sunduğu proje ve cazip teklife ise ‘hayır’ diyemedi.

Advocaat'tan Galatasaray'a ret!

Dick Advocaat’ın adı yıllarca Türk takımlarıyla anıldı. Ancak Hollandalı’nın yolu, hakkındaki dedikodulara rağmen Türkiye’ye düşmedi. Bu sezon başında ise yine bir Türk takımı, Dick Advocaat’ın kapısını çaldı ancak bu Fenerbahçe değil, ezeli rakibi Galatasaray’dı!

Geçtiğimiz sezonu Jan Olde Riekerink ile tamamlayan Sarı-Kırmızılılar, Sneijder’in de etkisiyle teknik direktör arayışlarına Hollanda’dan başladı.

Galatasaray Yönetimi, Dick Advocaat’a teklif götürdü. Ancak tecrübeli teknik adam, milli takıma danışmanlık yaptığı ve kulüp takımı çalıştırmaya sıcak bakmadığını söyleyerek bu teklifi geri çevirdi. Sarı-Kırmızılılar da sonunda takımı yeniden Riekerink’e emanet etmeye karar verdi.


Van Persie Avrupa'yı salladı!


Galatasaray’dan sonra Dick Advocaat’la temasa geçen ekip bu kez Fenerbahçe oldu. Tecrübeli çalıştırıcı ilk etapta Sarı-Lacivertliler’in teklifine de sıcak bakmadı.

Ancak Fenerbahçe Yönetimi’nin detaylı bir projeyle Advocaat’la bir görüşme daha gerçekleştirmesi ve teklifin son derece cazip olması; Hollandalı’yı kulüp takımı çalıştırmama kararından döndürdü. 69 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’ye ‘evet’ diyerek İstanbul’a geldi...

Mehmet Demircan


Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası Caps'ler...


Haberin Devamı
YORUM YAZ